Nataša Mikelj in Marcela Klofutar

Promocija dobrega in domačega

Osem restavracij in gostiln iz radovljiške občine se je povezalo v projekt Okusi Radol'ce, v okviru katerega ves november ponujajo lokalne jedi po enotni ceni.

Radovljica – »Še nikoli nisem stregel pri Kunsteljnu,« je v sredo zvečer z nasmeškom pripomnil Jože Andrejaš iz bližnje gostilne Lectar, ko je skupaj s kolegi iz sedmih drugih restavracij v gostilni Kunstelj pozdravljal goste. Na dogodku, ki ga je pripravil zavod Turizem Radovljica, je namreč kuhalo in streglo osebje vseh osmih restavracij, ki sodelujejo pri projektu Okusi Radol'ce, v okviru katerega ves november obiskovalcem ponujajo skupaj enajst različnih menijev po enotni ceni 13 evrov. »Zadovoljen sem, da smo se povezali in presegli gorenjsko fovšijo in zaverovanost vase, od tega imamo vsi koristi.«

Kot je povedala Nataša Mikelj, direktorica Turizma Radovljica, so se za projekt odločili na pobudo Marcele Klofutar iz Vile Podvin. »V naših gostilnah in restavracijah v tem času želimo izpostaviti okuse Radol'ce – lokalne jedi in pijače ter kulinarične posebnosti, ki jih v naših krajih ne manjka. Poleg okusov želimo v ponudbi predstaviti lokalne dobavitelje in povečati sledljivost živil. Poudarek je zato na hišnih jedeh, v ponudbi pa so navedena tudi imena dobaviteljev sestavin,« je pojasnila.

»Projektu smo se z veseljem priključili, saj spodbujamo lokalno povezovanje, to namreč vodi v krepitev prepoznavnosti destinacije in posledično več gostov za vsakega od nas,« je povedala Mojca Ažman iz restavracije Tulipan v Lescah. »Ljudje so novost v ponudbi z veseljem sprejeli, za menije Okusi Radol'ce pa se radi odločajo tudi naši siceršnji gostje, ki jim ni vseeno, kaj jedo, in si želijo pristno, okusno ter kvalitetno hrano, za katero so pripravljeni plačati. Verjamem, da je tak način dela ključ do uspeha.«

Z njo se strinja tudi pobudnica akcije Marcela Klofutar, ki pravi, da so se letos orientirali predvsem na domače goste, že prihodnje leto pa želijo novembrsko ponudbo Okusov Radol'ce širiti tudi na tuje trge.

»Na Turizmu Radovljica smo prepričani, da lahko gostom ponudimo zdravo in lokalno kulinarično doživetje, obogatimo gostinsko ponudbo z lokalnimi jedmi, povečamo dodano vrednost in izbor jedi ter s tem ozaveščamo o lokalni tradiciji, izdelkih, predvsem pa poskrbimo za večjo domačnost in zadovoljstvo gostov,« še dodaja Mikljeva.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / torek, 17. november 2020 / 18:56

Opažajo več vandalizma

Kranj – Na kranjski občini v drugem valu epidemije opozarjajo na precej uničenih objektov na javnih površinah, kot so razbita avtobusna postajališča, uničene kolesarske postaje in podobno. »Ob vsak...

Objavljeno na isti dan


Radovljica / sobota, 7. april 2007 / 07:00

Antične izkopanine v Mošnjah

Mošnje – Po treh mesecih bodo v Mošnjah na trasi bodoče gorenjske avtoceste na odseku med Vrbo in Peračico v torek zaključili z arheološkimi izkopavanji. Kot je povedala...

Splošno / sobota, 7. april 2007 / 07:00

Kako so na Jesenicah včasih živeli

V knjižici je zbranih šestnajst pripovedi Jeseničanov o tem, kakšne so bile Jesenice nekoč.

Splošno / sobota, 7. april 2007 / 07:00

Petje je znamenje veselega srca

Trije šolski pevski zbori, v katerih prepeva kar tretjina učencev, in učiteljski pevski zbor Mavrica so krepko ogreli srca in dlani obiskovalcev.

Splošno / sobota, 7. april 2007 / 07:00

Zaposlitveni center za invalide

V Šentplavžu je trenutno zaposlenih pet invalidov. Radi bi sodelovali s še več podjetji.

Splošno / sobota, 7. april 2007 / 07:00

Šansoni in zimzelene melodije

Lojze Krajnčan je zasnoval koncert, na katerem se prepletajo zimzelene melodije in sodobni šansoni slovenskih ustvarjalcev.