Ker Slovenci še vedno ne vemo, zakaj Skupina NLB, pa mogoče to vedo Hrvati ali pa evropski birokrati, ki prihajajo na brniško letališče. / Foto: Krhl

Oni že vedo zakaj?

V največji slovenski banki NLB v oglaševanju blagovne znamke uporabljajo zanimiv slogan Vem zakaj. Povprašali smo jih, če res vedo, zakaj, vesoljna Slovenija namreč še vedno ne ve.

Na našem os­­re­­­d­njem letališču JP na Brniku se na velikem oglasnem panoju bohoti tale »velika modrina« z napisom NLB Skupina, Vem zakaj. Ker se večina nas, običajnih in očitno nekoliko manj »modrih« Slovencev zadnja leta v primeru NLB sprašuje, zakaj, nam je naša v vseh pogledih največja banka z velikimi izgubami in posledično dokapitalizacijskimi prispev­ki vseh državljanov pripravila toliko srečnih in veselih trenutkov, nas je tudi v naši velikobratski redakciji zanimalo, ali tako običajni ljudje kot bančniki res vedo, zakaj.

Najprej sem Mali Brat vprašal fanta v rumenem zaščitnem lajbiču, če on ve, zakaj? »Ejga vi, novinar, jest pojma nimam, zakaj, jest sem tle sam redar, da folk ne parkira tle, k' je za taksije pa pred vrat'm na letališ'e. Pa itak še pet minut delam, pol 'mam pa smeno. Ampak, če me ubiješ, ne vem, zakaj.« Nisem ga ubil, raje sem vprašal naprej, gospoda, ki je z malim poslovnim kovčkom hitel na letalo za Bruselj. »Prosim obrnite se na službo za odnose z javnostjo na našem minis­trstvu, pa vam bodo posredovali moj elektronski na­slov. Tja naslovite vprašanje, pa vam bom v treh dneh odgovoril. Saj veste zakaj, mar ne?« Še preden sem mu mogel odgovoriti, da pojma nimam, je že pobegnil na »checking«. »Wissen sie warum?« (Veste zakaj?), vprašam tipa, ki je pravkar prišel iz Bruslja, za katerega sem na vodi čutil, da je eden tistih evropskih birokratov, ki te dni delajo preverjanja po slovenskih bankah. »Ich weis ein bischen (mal vem), aber es ist besser nicht zu sagen (ampak bolje, da ne povem).« In je odbrzel.

Nič, sedel sem v avto in zavrtel številko aktualnega predsednika uprave NLB Janka Medje, če on ve, zakaj? »Odkar se okrog vozim s slabšim službenim avtom, kot mi pripada, ugotavljam zakaj, pa vam po pravici povem, da res ne vem, zakaj. Vprašajte enega mojih predhodnikov Marjana Kramarja, mogoče on ve.« In sem ga poklical. »Gospod Marjan, a vi veste, zakaj?« Po glasu je bilo slišati, da je zelo dobre volje in je v nekem »šundru« nekje daleč. »Ej stari, itak, da vem, zakaj. Še kako dobro vem, zakaj.« In je odložil.

Ampak še vedno ne vem, zakaj?

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Bled / četrtek, 14. junij 2007 / 07:00

Završnik bo direktor Zavoda za kulturo

Bled - Na torkovi seji blejskega občinskega sveta so potrdili predlog Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja ter za direktorja Zavoda za kulturo Bled im...

Objavljeno na isti dan


Gorenjska / ponedeljek, 11. november 2013 / 16:28

Veter podiral drevesa, odkrival strehe ...

Zaradi močnega vetra je danes brez električne oskrbe ostalo približno 2500 odjemalcev Elektra Gorenjske.

Cerklje na Gorenjskem / ponedeljek, 11. november 2013 / 16:16

Neurje v Štefanji Gori

Nočno neurje je tudi v vasi Štefanja Gora nad Cerkljami na Gorenjskem pustilo manjše razdejanje. (Foto: Gorazd Kavčič)

Gospodarstvo / ponedeljek, 11. november 2013 / 15:29

V coni vedno več podjetij

Na območju nekdanje tovarne Jelovica v Škofji Loki, proizvodnjo so preselili v Gorenjo vas in Preddvor, raste nova poslovna cona.

Kultura / ponedeljek, 11. november 2013 / 15:28

V gledališču ujeti duh časa

Na 48. Festivalu Borštnikovo srečanje je Prešernovo gledališče za avtorski projekt 25.671 prejelo nagrado Društva gledaliških kritikov Slovenije, nagrado za umetniško vodstvo uprizoritve pa dramaturgi...

Humor / ponedeljek, 11. november 2013 / 15:21

Oni že vedo zakaj?

V največji slovenski banki NLB v oglaševanju blagovne znamke uporabljajo zanimiv slogan Vem zakaj. Povprašali smo jih, če res vedo, zakaj, vesoljna Slovenija namreč še vedno ne ve.