Nov družinski član
Pred kratkim smo spoznali novega avtomobilskega člana družine Suzuki. Na golfski površini Diners Golf in Country Kluba Ljubljana v Smledniku smo tako pozdravili novega SX4 S-Cross.
Kako bi ga kot ženska predstavila, da boste razumeli, za kakšen avto gre? Recimo takole: če ima Nissan Qashqaija, potem ima sedaj Suzuki SX4 S-Cross. Seveda obstaja razlika med omenjenima avtomobiloma in o tem ter novem madžarskem in slovenskem 'vetru suzuki' sta tokrat na tiskovni konferenci spregovorila generalni direktor madžarske Magyar Suzuki Zrt. Hishashi Takeuchi ter Peter Verčič, direktor slovenske podružnice, ki ima sedež v Šenčurju.
Na Madžarskem ima Suzuki svojo tovarno avtomobilov in o njej, prodaji nasploh, novi organizaciji in aktivnostih, motu Create a WoW oziroma ustvarjanju trenutka, ki ga Suzukijeve stranke čutijo, je več povedal Takeuchi, medtem ko je Verčič med drugim predstavil tudi razstavljeni model avtomobila, ki so ga v Sloveniji začeli prodajati pred dobrim mesecem. Slovenci imamo tako sedem Suzukijevih pooblaščenih trgovcev oziroma serviserjev. Gorenjci svojega najdemo v Škofji Loki, Trzin pa je že bolj ljubljanski.
O prostornosti lahko rečemo, da je SX4 S-Cross idealen družinski avto. Odlikujejo ga 430-litrski prtljažnik – eden največjih v njegovem razredu, novi štirikolesni pogon 'all grip', dizelski kot bencinski motor – oba 1,6-litrska, je dobre 4,3 metra dolg ter meter in pol visok. Dobite ga s štirimi paketi opreme, tako da je trenutno cena osnovne bencinske različice že od 15.900 evrov, dizel s precej ter še več opreme pa doseže tudi 26 tisoč evrov.
Kako pa gre Marceli Klofutar in Urošu Štefelinu, ki sta se pogumno odločila, da zbudita podvinsko Trnuljčico? Odgovor: dobro. Seveda je veliko dela, potrebna je skoraj dnevna inovativnost, časa za spanje na lovorikah ni. Podvin nima Blejskega jezera, zato je treba storiti marsikaj, da privabiš gosta. Sploh je Klofutarjeva človek, ki je z jezerom ali brez vedno v pogonu z vprašanjem, kako naprej. Tokrat je bila recimo na terasi Vile Podvin že drugič Podvinska tržnica. Predstavili so se okoliški proizvajalci hrane, večina pa je po obisku tržnice druženje nadaljevala še ob kosilu, ki ga je chef pripravil prav iz sestavin, ki jih tržnica ponuja. Tokrat sta bila na meniju domači ješprenj in kranjska klobasa.