Kuhali žgance, zaigrali Jezerske štorije
Zgornje Jezersko - Člani domačega Turističnega društva in Turistično informacijskega centra so v sodelovanju z Gostiščem ob Jezeru zadnjo julijsko nedeljo ob Planšarskem jezeru številnim obiskovalcem prikazali, kako so si pastirji na planinah včasih pripravljali ajdove žgance in masovnek. Glavnemu kuharju Robiju Kaštrunu sta pri tem pomagala Anica in Franci Čarman, v kuhanje žgancev pa so se vključili tudi obiskovalci. Ob Planšarskem jezeru so v nedeljo pripravili tudi jezersko tržnico, na kateri so obiskovalci lahko kupili domače mlečne in mesne izdelke, izdelke iz volne, jajca, kruh, med, čaj in drugo. V okviru prireditev ob Etnografskem vikendu so v prostorih 500 let stare Jenkove kasarne zaigrali Jezerske štorije iz življenja Jezerjanov izpred sto let, pripravili kmečki pohod po spodnjih jezerskih kmetijah in ogled Kovkove ekološke kmetije ter na Šenkovi domačiji prikazali tudi predelavo volne in filcanje. V družbi svetovnega gornika Dava Karničarja je trideset pohodnikov krenilo na peturno pot z Jezerskega čez Jezersko sedlo v Solčavo, kjer so se udeležili tradicionalne prireditve Solčavski dnevi.