V nedeljo bo družabno

Preddvor – Ob prazniku občine Preddvor, ki ga praznujejo 9. julija v spomin na rojstvo prve slovenske pesnice, pisateljice in Skladateljice Josipine Urbančič Turnograjske (letos je 180 let od njenega rojstva), se bo od danes do torka zvrstilo več dogodkov.

Danes, 5. julija, bo ob 15. uri praznična maša v farni cerkvi. Jutri, 6. julija, ob 9. uri odprejo razstavo Delo pridnih rok v Info centru, nato bo voden ogled štirih preddvorskih gradov. V nedeljo, 7. julija, se bo že ob 7. uri zjutraj začel Petrov s'mn, ki bo trajal vse do 21. ure. Osrednji nedeljski dogodek pa bo prireditev Melodije Preddvora, na kateri bodo nastopile štiri od osmih glasbenih skupin, ki prepevajo pesmi o lepotah tega kraja in okolice. Izšla bo namreč zgoščenka s pesmimi Preddvora. Glasbena prireditev se začenja ob 15. uri in se bo nadaljevala z velico z Gašperji. Nedeljskemu družabnemu bo v torek, 9. julija, sledil slovesnejši del prireditev ob občinskem prazniku. Ob 20. uri bo namreč v Domu krajanov Preddvor slavnostna akademija s podelitvijo občinskih priznanj štirim dobitnikom.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / nedelja, 28. maj 2017 / 19:34

O telovadnici niso glasovali

Kranjski mestni svetniki naj bi na sredini seji potrdili koncesijsko pogodbo za izgradnjo telovadnice v Stražišču, a do glasovanja ni prišlo.

Objavljeno na isti dan


Kronika / četrtek, 18. december 2008 / 07:00

Zaradi snega brez elektrike

Kranjska Gora - Zaradi obilnega sneženja so v nedeljo v delu občine Kranjska Gora ostali brez električne energije, poroča Regijski center za obveščanje Kranj. Nekaj po 9. uri je...

Zanimivosti / četrtek, 18. december 2008 / 07:00

Anketa: Končno sneg!

V Zgornjesavski dolini skorajda ne pomnijo, kdaj je decembra zadnjič zapadlo toliko snega kot v zadnjih dveh tednih. Planica je prava zimska pravljica, Rateče zasnežene do hišnih pragov kot v starih č...

Škofja Loka / četrtek, 18. december 2008 / 07:00

Odprta knjižnica patra Romualda

Prejšnji teden so v Škofji Loki odprli Knjižnico patra Romualda Marušiča, v kateri bo tudi stalna razstava Škofjeloškega pasijona.

Zanimivosti / četrtek, 18. december 2008 / 07:00

Tratnikova imata lepši dom

Viktor Tratnik in njegova hči Simona iz Žirov po zaslugi društva Sožitje, Rdečega križa v Škofji Loki in mnogih dobrih ljudi sedaj prebivata v polepšani hiši.

Tržič / četrtek, 18. december 2008 / 07:00

Bistrica nekoč in danes

Osnovna šola Bistrica ima že eno leto novi prizidek. Jubilej so proslavili z odprtjem razstave fotografij domačega kraja.