Župan Miha Ješe z nagrajenci / Foto: Gorazd Kavčič

Prostovoljstvo doživlja razmah

Ob prazniku občine Škofja Loka je župan Miha Ješe podelil občinske grbe trem zaslužnim posameznikom in dvema skupinama prostovoljcev, ob čemer je dejal, da aktivno prostovoljstvo na Škofjeloškem doživlja nesluten razmah.

Škofja Loka – Letos mineva že 1040 let od podaritve loškega gospostva freisinškim škofom in v spomin na ta dogodek občina Škofja Loka slavi občinski praznik. Župan Miha Ješe je v slavnostnem govoru navedel številne dogodke v Škofji Loki, katerih vrhunec je slavnostna akademija ob občinskem prazniku.

Župan je v svojem govoru navedel, s čim vse se je občina ukvarjala v letu dni: od največjega projekta Urejanje porečja Sore; natečaja za ureditev starega mestnega jedra; gradnjo nasipov na območju Podna, ki bodo protipoplavno obvarovali tamkajšnji šolski center; urejanja kopališča v Puštalu do urejenega prvega krožišča v mestu in nadaljevanje z novimi. Vsi projekti pa ne potekajo uspešno, je dejal Miha Ješe in znova opozoril na neživljenjske postopke javnega naročanja v primeru Poljanske obvoznice. Predsednik države Borut Pahor, ki organizira delovne brigade po vsej Sloveniji, bi lahko eno takšnih organiziral tudi v predoru pod Stenom, se je ob tem pošalil slavnostni govornik.

V občini Škofja Loka aktivno deluje 170 društev, nesluten je razvoj prostovoljstva, je pred podelitvijo občinskih priznanj dejal župan Ješe. Letos sta bronasta grba prejeli dve skupini prostovoljcev. Ena so mentorji in koordinatorji programa MEPI – mednarodnega priznanja za mlade v Škofji Loki (Gimnazija Škofja Loka, OŠ Škofja Loka – Mesto, OŠ Ivana Groharja in OŠ Cvetka Golarja) – za prostovoljno delo v preteklih devetih letih, kjer so znatno prispevali k nacionalni ter mednarodni prepoznavnosti in napredku programa MEPI. Priznanje je v njenem imenu sprejela koordinatorica Mateja Prevodnik Mayland. Druga je LAS – Lokalna akcijska skupina za preprečevanje zasvojenosti za dosežene uspehe in desetletno javno delovanje na področju preventive in različnih odvisnosti, priznanje je prevzela Li-An Jesenovec. Srebrna grba sta dobila Valentin Jesenovec (za dolgoletno prostovoljno delo na številnih področjih družbenega življenja: kulturnem, športnem in drugih področjih) in Štefan Kalamar (za več desetletno delo v različnih neprofitnih in človekoljubnih organizacijah), zlatega pa Jože Stanonik za večletno uspešno prostovoljno delo, za zgledne uspehe in požrtvovalen prispevek na različnih področjih družbenega življenja predvsem za njegov izjemen prispevek v Planinskem društvu Škofja Loka. Kulturni program so ob občinskem prazniku oblikovali mezzosopranistka Manca Izmajlova, violinista Benjamin Izmajlov in Oksana Pečeny ter orkester Astorpia.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Razvedrilo / petek, 18. april 2014 / 11:26

Najlepše darilo – hčerka Ema

Matej Bolka se je pred tremi leti pridružil Gasilsko reševalni službi Kranj in se je lani v dobrodelne namene fotografiral tudi za gasilski koledar, a zadnjih nekaj mesecev je predvsem ponosni oče....

Objavljeno na isti dan


Škofja Loka / četrtek, 4. julij 2013 / 15:49

Prostovoljstvo doživlja razmah

Ob prazniku občine Škofja Loka je župan Miha Ješe podelil občinske grbe trem zaslužnim posameznikom in dvema skupinama prostovoljcev, ob čemer je dejal, da aktivno prostovoljstvo na Škofjeloškem doživ...

Rekreacija / četrtek, 4. julij 2013 / 14:50

V boj za Zlato čipko

Bliža se kolesarski vzpon, ki vsako leto privabi več tekmovalcev.

Kronika / četrtek, 4. julij 2013 / 14:43

Tatovi na preži tudi na avtocestah

Skupno vsem avtocestnim tatovom je, da skušajo na različne načine preusmeriti pozornost oškodovancev bodisi nase bodisi na navidezno napako na vozilu.

Razvedrilo / četrtek, 4. julij 2013 / 14:34

Pojoča gibona

Ogled živalskega vrta v Zagrebu je bil najbolj zanimiv za Glasove najmlajše popotnike. Pa vožnja z vlakom … Ta pa je bila tudi nekaj posebnega.

Nasveti / četrtek, 4. julij 2013 / 14:09

Maline so jagode fine

V času, ko zori raznovrstno jagodičevje, tudi maline, ne napravimo napake, ki se primeri številnim izkušenim gospodinjam – slastne darove narave na veliko konzervirajo in vkuhavajo, ob tem pa jih poza...