Velikanka ob odprtju sezone
V blejskem turizmu si ob odprtju poletne sezone želijo še več angleških gostov.
Bled – Minuli konec tedna so na Bledu in v njegovi okolici potekale športne prireditve, bila je muzejska noč, zaznamovali so svetovni dan žongliranja, odprli so Grajsko plažo ... Pa še vreme je bilo idealno, tako da je bil tudi obisk domačih gostov velik.
Slovenski turistični biser navdušuje že stoletja, že šestdeset let pa slaščičarski mojstri v delavnici hotela Park pripravljajo priljubljene blejske kremne rezine po originalnem receptu iz leta 1953. Do danes so jih spekli že blizu dvanajst milijonov. V soboto, ob odprtju poletne sezone na Bledu, so na terasi priljubljene Kavarne Park predstavili ogromno »kremšnito« velikanko iz kar šeststo običajnih kosov kremnih rezin. Sladkost so dopolnili še s pestrim spremljevalnim glasbeno-plesnim programom. V nedeljo so glasbeno pozdravili poletno sezono tudi v Hotelu Ribno, v ponedeljek so odprli teraso Hotela Kompas Bled, danes zvečer pa bo na Bledu po enoletni obnovi znova odprl vrata edini šolski hotel v Sloveniji, Hotel Astoria Bled.
»Na Bledu je trenutno zelo dobro vzdušje. Zdi se mi, da je ravno pravo razmerje klasičnega, poslovnega in športnega turizma. V nadaljevanju so naša pričakovanja zmerno optimistična. Vsi se zavedamo, da moramo biti zelo aktivni in stalno razmišljati še o dodatni ponudbi. Bled je trenutno po številkah na lanski ravni,« pove Eva Štravs Podlogar, direktorica Turizma Bled. Opaža, da gostje pri rezervacijah vse več lovijo zadnje trenutke, se pa pozna, da je na letališču Jožeta Pučnika pristalo že tretje letalo iz Londona, ki pripelje angleške goste, ki na Bledu preživijo dalj časa. Včasih je bil britanski gost na Bledu na prvem mestu, sedaj so Italijani, tretji pa je nemški gost. Bled je zanimiv tudi za Hrvate in Srbe, tudi Američanov, Rusov in Japoncev je kar nekaj, a slednji največkrat ostanejo le eno noč.