Prihaja Rudolph!
Med ljubitelji kuharskih oddaj je završalo: »V Slovenijo prihaja Rudolph van Veen!«, med tistimi, ki imajo radi kuhinjo Uroša Štefelina, pa, da se sedaj njegove kreacije lahko okušajo v znova oživljeni Vili Podvin. Za nameček pa je s 1. junijem svoja vrata odprla Vila Bled, Brda pa so dobila jakot.
V Brdih so slavnostno obelodanili, da bo nekdanji tokaj, pa potem sauvignonass, pa še kakšno posebno ime so vinarji našli zanj, dobil ime jakot. Domiselna premetanka je naletela na pozitiven odziv.
Ljubljano pa je pred nekaj dnevi obiskal slavni nizozemski Foxov kuhar iz programa 24Kitchen Rudolph van Veen. Na predstavitev za medije in povabljene goste je v petek v Kristalno palačo prišlo veliko njegovih oboževalcev, v soboto na Kongresni trg pa kar množica. Sam nad odzivom sicer ni skrival navdušenja, je bil pa mogoče nad priljubljenostjo vseeno malce presenečen.
V petek se je odločil, da predstavi jed, primerno za piknik: havajske zvitke z rakci, rižem, morsko travo in mangom; nato pa še šampanjsko rižoto, kjer pri uporabi penečega vina ni bil prav nič skop. Celotni dogodek je povezovala Anja Križnik Tomažin, med najbolj vročimi oboževalci pa sta bila v prvih vrstah športnik Filip Fliser in pevka Alenka Godec. V soboto pa je Rudolph za množico sredi prestolnice pripravil princeske s sirom, piščančnji zavitek presenečenja s solato iz testenin in čokoladne rezine z oreščki. Kot večino kuharjev, ki obiščejo Slovenijo, je tudi njega navdušila potica.
Sedaj Vila Podvin, restavracija z vrtom in sobami, je na prvega junija doživela ponovno odprtje. Njena nova najemnika, Marcela Klofutar in Uroš Štefelin sta se odločila, da združita moči in se pogumno spopadeta z novim izzivom – kar Vila dejansko je. Želita združiti lokalno s slovenskim, hrano z vsem, kar pričara užitke, lahko boste povprašali po receptih, kupili sestavine, ki bodo uporabljene pri kuhi ... Nadgrajujeta zgodbo, ki smo jo spremljali v Hotelu Triglav Bled, domačinom pa se želita približati s tradicionalno kuhinjo, kosili, ki bodo cenovno ugodna.
Vila je bila dobre dve leti prazna, zadnji, ki je tu resnično kuhal in ustvarjal, pa je bil pred leti chef Janez Bratovž alias JB, ki je bil ob odprtju Vile tudi prisoten. Pošalil se je, da bi on imel odprtje na petek, saj bi imel naslednji dan naročeno že kakšno poroko. Veseli se njunega spopadanja z izzivom in meni, da če bo komu uspelo, potem bo to Marceli in Urošu.