Triatlon Karavanke ima prihodnost zaradi verjetno najlepše trase na svetu. / Foto: M. Cvjetičanin

Ni šlo samo za tekmovanje

Prvi Triatlon Karavanke je uspel! Vreme, ki je letošnjo pomlad največji sovražnik organizatorjev prireditev na prostem, se je vzdržalo padavin.

Žirovnica - Uspešna »splavitev« prireditve tipa Triatlon Karavanke je pomembna predvsem za nadaljnji razvoj športno rekreativnega turizma na Gorenjskem in šele potem za poseganje po medaljah, dobrih rezultatih in podobnih želja, ki jih imajo vsi, ki si radi pripnejo tekmovalno številko na majico.

Povezati tri občine v eno prireditev ni lahko, zato se tega večina organizatorjev izogiba. Zavod za turizem in kulturo Žirovnica vidi malce dlje od »medalj in pokalov«, njihov prvotni namen je postaviti občine Žirovnica, Bled in Gorje na zemljevid, ki je v razviti Evropi še kako zanimiv za vse, ki sta jim šport in rekreacija temelja za kvalitetno preživljanje prostega časa, dopustov, potovanj, vandranja in iskanja podobnih doživetij. Ta zemljevid je tesno povezan s kraji, ki slovijo kot lepi, vendar čisto premalo izkoriščeni in znani med široko množico oziroma čisto naravnost napisano – med turisti. Turisti še zdaleč niso zadovoljni zgolj z udobnimi prenočišči in domačo hrano. Potrebujejo več in ravno to te tri občine imajo. Direktorica ZTK Žirovnica Maja Zupan se je Triatlona Karavanke lotila zgolj zaradi vodila, na katerem piše: Pridite in uživajte pri nas in z nami. Mi smo tu, pod Karavankami, naseljeni v točno takih krajih, v kakršnih si turist želi biti.

Triatlon Karavanke je bil sestavljen iz veslanja po Blejskem jezeru, kolesarjenja od Velike Zake prek Poljšice, Višelnice, Podhoma, Sebenj, Piškovice, Brega, Most do Završnice. Tekli so po označeni planinski poti od Rudna do Valvasorjevega doma. Med posamezniki je s prvim Triatlonom Karavanke najhitreje opravil Jure Kukovič (Epic kayaks Slovenia). Najhitrejša ženska je bila Neža Osovnikar (ŠD Osovnikar). Najhitrejša štafetna ekipa pa je bila CCN Green Extreme Sport.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / ponedeljek, 14. april 2014 / 13:30

Lani izguba, letos trideset odstotkov višji prihodki

Begunje – Družba Elan je lani dosegla za tri milijone evrov boljši poslovni rezultat kot leto prej, vendar je bil rezultat zaradi stroškov obresti in neugodnih tečajnih razlik še vedno negativen, s...

Objavljeno na isti dan


Splošno / ponedeljek, 1. januar 2007 / 06:00

Ko gre za zlorabo, nikoli ne potrpimo!

"Na primer moški pije in ženske kar trpijo. To ne gre," pravi terapevt Drago Jerebic iz Zakonskega in družinskega inštituta Krog.

Splošno / ponedeljek, 1. januar 2007 / 06:00

Pogumni Jezerjan spet doma

Alpinistični smučar Davo Karničar je ob vrnitvi z Antarktike doživel veličasten sprejem na letališču Brnik. Ob ženi Petri in sinu Izidorju so ga tam pričakali drugi svojci in znanci.

Splošno / ponedeljek, 1. januar 2007 / 06:00

Jezerska zastava na afriškem vrhu

Že dolgo je v nas tiho tlela ideja, da bi se odpravili na skupno potovanje, kjer bi združili vse naše hobije; plezanje, hribolazenje in deskanje na snegu. Po tehtnem premisleku smo se odločili za dalj...

Splošno / ponedeljek, 1. januar 2007 / 06:00

Naj bo tudi drugo leto požarno varno

Prostovoljno gasilsko društvo Jezersko je vse leto pripravljeno na morebitne intervencije. Prav tako se aktivno vključujemo na vseh področjih dela v občini. Sodelujemo skoraj na vseh prireditvah...

Splošno / ponedeljek, 1. januar 2007 / 06:00

Planinci pred pomembnimi jubileji

Vse Jezerjane lepo vabim na občni zbor, ki bo konec februarja 2007.