V filmu Bhat igrata glavno vlogo Nagarjuna Garu in Richa Gangopadhyay. / Foto: Zaklop

Od misic do igralk

Najprej je bil eden, potem dva, nakar se je govorilo celo o snemanju treh. Filmov namreč. In to indijskih v Sloveniji. Zagotovo pa sta bili v teh dneh pri nas vsaj dve veliki filmski produkciji. Večina njihovih glavnih igralk pa v filmskem svetu pristane iz lepotnega.

Bhat je film, v katerem nastopa sin znanega očeta Nagarjuna Garu, glavno žensko vlogo pa ima Richa Gangopadhyay, 27-letnica, ki se v preteklosti lahko pohvali s kar nekaj lepotnimi nazivi. V filmu so zaplesale tudi varovanke Katarine Maček iz Plesne šole Urška, ustvarjalci filma pa so bili nad Slovenijo očarani. Filmarji so v Sloveniji preživeli dober teden, po besedah Katarine Karlovšek iz agencije RTA pa naj bi bili najbolj navdušeni nad Celjskim gradom. Karlovškova je sodelovala kot line producentka že pri prvem, lanskoletnem bo­llywood filmu Nayak in očitno je v Indiji film dejansko zbudil precejšnje zanimanje za našo deželo, saj smo se v torek odpravili še v Begunje na grad Kamen, kjer smo lahko spremljali snemanje plesnih prizorov za film Doosukhelta, ki je namenjen gledalcem južne Indije. Gre za filmsko industrijo, ki ustvarja taluga filme. Režiser Srivass nam je razložil, da je sicer v filmskem svetu že štirinajst let, režira pa zadnje tri leta. Pove, da prihaja iz glavnega mesta države Andhra Pradesh, Hyderabade. Njihovo vez s Slovenijo predstav­ljata dve simpatični svetlolaski, po narodnosti sicer Finki, Netta Norro in Nepu Šahinpašić iz agencije Bela, kjer 'skandinavska kvaliteta sreča lepote Balkana', o čemer mogoče govori nekaj malega tudi Nepujin priimek, saj se je poročila v Bosno.

»Indijci so prišli v Slovenijo pred kakimi štirinajstimi dnevi, snemanje pa bo trajalo vsega skupaj okoli tri tedne. Snemali smo že na različnih lokacijah. Bili smo na Bledu, v Piranu in njegovi okolici, v Ljubljani, kjer smo tudi nastanjeni. Predvsem se snemajo sekvence za pesmi in ples. Večino filma sicer posnamejo v Indiji, v tem je šest pesmi, kjer bodo tri posneli izven države. Tokrat so izbrali Slovenijo,« razlaga Nepu.

Grad Kamen je služil kot ozadje za snemanje različnih plesnih prizorov dveh glavnih junakov, Manoja Manchuja in Pranithe Subhash, ki jo gledalci poznajo predvsem po njenem igralskem imenu Praneetha. Doma je iz Bangaloreja, izhaja iz zdravniške družine. Na filmskih platnih se pojavlja od leta 2010, stara je dvajset let. Film jo je vedno zanimal. Pot velike zvezde si še utrjuje, je pa že kar popularna. Manoj, ki bo 20. maja praznoval trideset let, pa izhaja iz družine, ki se ukvarja s filmom in produkcijo. Njegov oče Mohan Babu Manchu je zelo znan igralec in uspešen producent, starejši brat, enaintridesetletni Vishnu, pa je ravno tako igralec. Tokrat bodo vsi trije prvič skupaj zaigrali v filmu. Tako je recimo dan prej Vishnu snemal prizore z indijsko igralko Lavanyo Tripathi, ki pa je v preteklosti delala kot model in ko je prejela naslov najlepše, se je začela tudi njena filmska kariera. Medtem sta Praneetha in Manoj snemala na blejskem Vintgarju.

»Film je komedija, prepletena z akcijo, doživetji in ima tri glavne, pa tri manj pomembne junake in štiri junakinje. Seveda igra glavno vlogo ljubezen, z veliko preobrati, zapleti, združevanji in razhajanji glavnih igralcev in igralk. V njem nastopa kar nekaj znanih imen, trenutno pa gre za enega večjih filmov, ki se pripravlja v Indiji. V Sloveniji snemamo pesmi, za deželo pa je izvedel brat, jo predlagal in mi smo mu sledili,« pove Manoj, ki igra, odkar pomni. Igral je že v otroštvu, vendar je v glavnih vlogah začel nastopati leta 2004. Posnel je deset filmov, pet jih je še v pripravi, eden bo luč sveta ugledal v teh dneh.

Pa imajo indijske filmske zvezde kake posebne zahteve, nas je zanimalo. Nepu pove, da so preprosti, razpoloženi, nasmejani. Je pa res, da so prišli iz indijskih štiridesetih stopinj na slovenskih deset, tako da so jih najprej peljali po nakupih.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / petek, 2. julij 2021 / 09:43

Povodni mož na vodi

Začetek slovenskega predsedovanja Svetu EU so slovesno zaznamovali tudi s krstno uprizoritvijo baleta Povodni mož na Blejskem otoku. Krstna uprizoritev je obenem tudi gledališki krst Blejskega otoka,...

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / torek, 21. maj 2013 / 07:00

Kamniški taborniki praznujejo petdeset let

Kamnik - Taborništvo na Kamniškem je bilo organizirano že od začetka 20. stoletja naprej, prvo samostojno četo pa so taborniki uradno ustanovili leta 1963. Leta 1970 so se organizirali v Odred Bist...

GG Plus / sreda, 22. maj 2013 / 00:36

Poleti bolje izkoristite senčenje

Lokalna energetska agencija Gorenjske je ob svetovnem dnevu podnebnih sprememb svetovala o ukrepih, s katerimi lahko gospodinjstva prihranijo energijo.

Zanimivosti / torek, 21. maj 2013 / 13:46

Tavčarjevo dvorišče polno riža

Luka in Mateja Alič sta prvi par, ki ju je poročil visoški gospodar dr. Ivan Tavčar. Obljuba večne zvestobe po desetih letih od prvega poljuba.

Medvode / torek, 21. maj 2013 / 13:35

Spet vabijo na zabave v Lipo

Junija naj bi znova začela obratovati diskoteka Lipa, kar je sprožilo ogorčenje pri nekaterih okoliških prebivalcih, saj se bojijo hrupa in nereda, ki je lokal spremljal v zadnjih letih pred zaprtjem....

Zanimivosti / torek, 21. maj 2013 / 11:26

Sunita začela obisk na Bledu

Ameriška astronavtka slovensko-indijskega rodu Sunita Williams je svoj tretji obisk v Sloveniji začela na Bledu. Včeraj ji je predsednik države Borut Pahor podelil tudi medaljo za zasluge.