Najvišja ocena za Primožičev domači blisky
Kranj - Sredi maja bo na Ptuju spet razstava Dobrote slovenskih kmetij, na kateri bodo kmetije predstavile različne prehranske dobrote, ki jih že od sredine marca dalje ocenjujejo različne komisije. Z delom je končala že tudi komisija za ocenjevanje žganja. Tudi tokrat so se gorenjski »žganjarji« izkazali, najvišjo oceno med njimi in kajpak tudi zlato priznanje je za domači blisky prejel Miha Primožič iz Čabrač, ki bo dobil zlato še za pšenično žganje. Poleg njega bodo zlato priznanje prejeli še Maksimilijan Rupnik iz Stare Oselice za žganje »češnov'c«, Barbara in Ingo Robič iz Gozd-Martuljka za Gvažarjev brinovc ter Aleš Jerala iz Podbrezij za viljamovko in za tepkovec. Srebrno priznanje bodo prejeli Ambrož Rakovec iz Bašlja za domači sadjevec, Janez Kožuh iz Svetega Florjana nad Škofjo Loko za žganje »tepkovc«, Jože Čadež z Loga pri Škofji Loki za domači brinjevec ter Barbara in Ingo Robič za Gvažarjevo slivovko. Poglejmo še dobitnike bronastih priznanj! Po oceni komisije ga bodo prejeli Anton in Bernarda Skok iz Loke pri Mengšu za domače Jurčkovo žganje, Janez Kožuh za žganje »sadjevc«, Jože Čadež za domači sadjevec, Janko Jeglič iz Podbrezij za Matijovčev calvados in Matijovčev tepkovec, Ivanka Kocijančič s Katarije pri Moravčah za slivovo žganje in Franc Starman iz Rakovice za tepkovo žganje.