Najvišja ocena za Primožičev domači blisky

Kranj - Sredi maja bo na Ptuju spet razstava Dobrote slovenskih kmetij, na kateri bodo kmetije predstavile različne prehranske dobrote, ki jih že od sredine marca dalje ocenjujejo različne komisije. Z delom je končala že tudi komisija za ocenjevanje žganja. Tudi tokrat so se gorenjski »žganjarji« izkazali, najvišjo oceno med njimi in kajpak tudi zlato priznanje je za domači blisky prejel Miha Primožič iz Čabrač, ki bo dobil zlato še za pšenično žganje. Poleg njega bodo zlato priznanje prejeli še Maksimilijan Rupnik iz Stare Oselice za žganje »češnov'c«, Barbara in Ingo Robič iz Gozd-Martuljka za Gvažarjev brinovc ter Aleš Jerala iz Podbrezij za viljamovko in za tepkovec. Srebrno priznanje bodo prejeli Ambrož Rakovec iz Bašlja za domači sadjevec, Janez Kožuh iz Svetega Florjana nad Škofjo Loko za žganje »tepkovc«, Jože Čadež z Loga pri Škofji Loki za domači brinjevec ter Barbara in Ingo Robič za Gvažarjevo slivovko. Poglejmo še dobitnike bronastih priznanj! Po oceni komisije ga bodo prejeli Anton in Bernarda Skok iz Loke pri Mengšu za domače Jurčkovo žganje, Janez Kožuh za žganje »sadjevc«, Jože Čadež za domači sadjevec, Janko Jeglič iz Podbrezij za Matijovčev calvados in Matijovčev tepkovec, Ivanka Kocijančič s Katarije pri Moravčah za slivovo žganje in Franc Starman iz Rakovice za tepkovo žganje.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / torek, 3. julij 2012 / 07:00

Majoneza in gin (2)

Vreme na Menorci je bilo konec junija kombinacija sonca in oblakov, temperature še znosne. Celo nekaj kapljic dežja smo doživeli. Veter je bil naš stalni spremljevalec.

Objavljeno na isti dan


Nasveti / četrtek, 28. maj 2009 / 07:00

Solate - paša za usta in oči

Solate lahko zaužijemo kot glavne jedi ali pa kot prilogo drugim jedem. Pravzaprav imamo pri pripravi solat nešteto možnosti.

Nasveti / četrtek, 28. maj 2009 / 07:00

E-zdravje

Relativno visoka neformalna uporaba interneta, povezana z dobro infrastrukturo računalniške opremljenosti, z nadpovprečnim zanimanjem za uporabo storitve, je tipično značilna za Slovenijo na večini po...

Gospodarstvo / četrtek, 28. maj 2009 / 07:00

Dan lipicanca na Brdu

Združenje rejcev lipicanca Slovenije je v sodelovanju z javnim gospodarskim zavodom Brdo v nedeljo na hipodromu Brdo pripravilo tradicionalni Dan lipicanca.

Zanimivosti / četrtek, 28. maj 2009 / 07:00

Državno srečanje Orffovih skupin

Visoko – V Domu krajanov Visoko je v petek v organizaciji kulturno-umetniškega društva Valentina Kokalja Visoko in Slovenskega društva Carla Orffa potekalo 14. državno srečanje O...

Zanimivosti / četrtek, 28. maj 2009 / 07:00

Višvaguru pri kranjskem županu

Kranj – Kranj je bil minuli konec tedna označen za prestolnico miru in joge. Naše mesto je namreč obiskal sam Višvaguru Mahamandalešvar Paramhans Svami Mahenšvaranando oz. Njegov...