Po poti slovenskega čebelarstva in kranjske sivke

Brdo pri Lukovici - V okolici Čebelarskega centra Slovenije na Brdu pri Lukovici bodo v nedeljo, 21. aprila, odprli čebelarsko učno pot, ki so jo imenovali Po poti slovenskega čebelarstva in kranjske sivke. Slovesnost, s katero bodo počastili tudi Dan zemlje, se bo začela ob pol treh popoldne, ob štirih pa bo ob kapelici sv. Ambroža še maša za vse umrle čebelarje in za dobro letino. Pohodniki bodo na novi učni poti spoznavali tradicijo slovenskega čebelarstva, avtohtono kranjsko čebelo, bivališče čebel, alternativne opraševalce in pomen čebel za okolje.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / četrtek, 10. maj 2012 / 07:00

Cepljenje lisic

Začenja se spomladanska akcija cepljenja lisic proti steklini s spuščanjem vab.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / torek, 27. september 2016 / 07:00

Na Mihaelovem sejmu

Minuli konec tedna je v Mengšu potekal že 24. Mihaelov sejem, ki je obiskovalcem ponudil pestro sejemsko ponudbo in spremljevalni program. Po vtisih in mnenju o sejmu smo povprašali obisko...

Nasveti / torek, 27. september 2016 / 07:00

Nov začetek!

Pisali smo že o večnih maminih sinčkih in očkovih ljubicah – ko otrok zaradi neurejenih razmer med zakoncema začne čustveno skrbeti za enega od staršev (največkrat za starša nasprotnega spola). To...

Razvedrilo / torek, 27. september 2016 / 07:00

Okusno, izbrano in predvsem – olimpijsko

Čeprav se v Kranjski Gori že pripravljajo na Oktober3fest, festival treh dežel, smo pred kratkim na kulinaričnem večeru v restavraciji hotela Ramada Resort v Kranjski Gori okušali tekmovalni meni doma...

Nasveti / torek, 27. september 2016 / 07:00

Jabolčni kolač s skuto

Pri pripravi raznih biskvitov in kolačev zelo rada uporabljam jabolka, saj mi zagotovijo, da bo končni izdelek sočen in sladek. Prav tako za sočnost in svežino poskrbi skuta. Če združimo obe sestav...

Razvedrilo / torek, 27. september 2016 / 07:00

Lepo vreme, dober obisk

Zaradi slabega vremena je tokrat odpadel tradicionalni Kravji bal, tretji Praznik vina in sira pa je bil in ponovno ga je gostila Dvorana Danica. So pa bohinjski sir lahko okušali konec tedna v Mengšu...