Najvišja ocena za Jarčevo zelje in Gorjančevo repo
Klemen Jarc iz Voklega in Štefan Gorjanc iz Mavčič sta na ocenjevanju konzerviranih vrtnin prejela za kislo zelje oz. kislo repo največje možno število točk.
Kranj - V okviru priprav na 24. državno razstavo Dobrote slovenskih kmetij, ki bo od 16. do 19. maja na Ptuju, je bilo že tudi ocenjevanje konzerviranih vrtnin. Gorenjski izdelovalci kislega zelja, kisle repe in drugih konzerviranih vrtnin so se tudi tokrat izkazali, saj bodo na razstavi prejeli skupno osem zlatih, šest srebrnih in tri bronasta priznanja. Klemen Jarc iz Voklega bo prejel zlato priznanje za kislo zelje in kislo repo, Štefan Gorjanc iz Mavčič prav tako zlato za kislo zelje in kislo repo, Miha Golob z Brezij nad Kamnikom zlato za pasterizirane delikatesne kumarice in za pasterizirano rdečo peso ter srebrno za pasterizirano papriko (fileti) in kislo zelje, Franc Štipec iz Češnjevka pri Cerkljah zlato za kislo zelje v glavah in za kislo repo ter srebrno za rezano kislo zelje, Jože Bobnar iz Vogelj srebrno za kislo zelje in kislo repo, Marija Kosirnik iz Šenčurja srebrno za kisle kumarice, Janez Zupanec iz Vogelj bronasto za pasterizirano rdečo peso, Irena Skuber z Zgornjega Jezerskega bronasto za vloženo rdeče zelje in Milan Šink s Suhe pri Predosljah bronasto za kislo repo. Med štirinajstimi konzerviranimi vrtninami, ki so dobile najvišje možno število točk (dvajset), sta tudi dve z Gorenjskega - kislo zelje s kmetije Klemna Jarca v Voklem in kisla repa, ki jo je na ocenjevanje dal Štefan Gorjanc iz Mavčič.