Kronika tedna

Zdravnik si je lajšal bolečine

Na celjskem sodišču so zaradi kaznivega dejanja poneverbe na pogojno zaporno kazen obsodili zdravnika Andreja Žmavca. Tožilstvo je zdravniku očitalo, da si je v Zdravstvenem domu Celje, kjer je zaposlen, med decembrom 2008 in avgustom 2010 prilastil 3.686 ampul opioidnega analgetika dolantin in si s tem pridobil 7.025 evrov premoženjske koristi. Žmavc, ki je bil tedaj predstojnik nujne medicinske pomoči, je zdravilo porabil zase, z njim pa si je lajšal hude kronične bolečine v hrbtenici, vendar pa tega ni zavedel v svoj zdravstveni karton. Kot je dejal v zagovoru, tega ni storil, da o njegovih težavah ne bi izvedeli drugi zdravniki, ker bi ga začeli zbadati. Takoj po izbruhu afere, je sicer Žmavc izgubil vse vodstvene funkcije, ki jih je dotlej opravljal.

Odvetnik Matoz se je zagovarjal

Na ljubljanskem sodišču sodijo odvetniku Franciju Matozu, zoper katerega je nekdanji predsednik uprave Mure Franc Huber vložil zasebno kazensko tožbo zaradi razžalitve in žaljive obdolžitve. Matoz je marca 2010 kot eden od pravnih zastopnikov delavcev propadle Mure kazensko ovadil Hubra in nekdanjo članico uprave Marinko Glavač. V izjavah medijem, ki so poročali o ovadbi, je Matoz med drugim dejal, da je leta 2009 Mura plačala podjetju Huber (v lasti Nika Hubra, sina Franca Hubra) dobrih 10 tisoč evrov za svetovalne storitve, čeprav je iz informacij, ki jih je pridobil od Murinih delavcev, razvidno, da podjetje Huber Muri ni nikoli svetovalo in da so bili računi, ki jih je izstavilo to podjetje, pravzaprav fiktivni. Glavačeva naj bi Hubru na ta način le izplačevala odpravnino zaradi predčasnega prenehanja mandata, ker se nadzorni svet s plačilom odpravnine v višini šestih plač ni strinjal. Huber naj bi si tako pridobil za okoli 70 tisoč evrov protipravne premoženjske koristi. Matoz očitke Hubra, da gre za laž, zavrača, ker da ni imel namena kogar koli žaliti, na podlagi njegove ovadbe pa so v Murski Soboti tudi uvedli preiskavo.

Minuli teden trije mrtvi

V preteklem tednu (od 28. januarja do 3. februarja) so v prometnih nesrečah na slovenskih cestah življenje izgubile tri osebe. Gorenjski policisti so prejšnji teden obravnavali 22 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, po ena pa se je lažje in huje ranila. O pridržanih voznikih in morebitnih zasegih vozil niso poročali. Do minule nedelje so slovenske ceste terjale devet smrtnih žrtev, v enakem obdobju lani jih je bilo pet. Na Gorenjskem je letos umrla ena oseba.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Humor / petek, 27. maj 2011 / 07:00

Nimamo d´narja za Čepinko

Žal nimamo pet tisoč evrov, zato nismo mogli najeti Urške Čepin, ampak smo dobili za štiri minute roko Malega brata, ki se je prodal za dva pira.

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / četrtek, 18. september 2014 / 13:42

Miss Slovenije Leščanka

Zmagovalka letošnjega izbora Miss Slovenije 2014 je postala 20-letna Julija Bizjak iz Lesc. Naziv prve spremljevalke je prejela Anja Mihelič, druga pa je bila Anja Kragelj. Julija bo tako zastopal...

Razvedrilo / četrtek, 18. september 2014 / 13:36

Dež jih ni pregnal

Kljub dežju je bilo živahno na tromeji, Hrastov memorial bo čez dve leti dopolnil dvajset let, najlepšo slovensko popevko je zapela Darja Švajger, sobotno pivsko in modno Jesen v mestu pa so zaradi de...

Kamnik / četrtek, 18. september 2014 / 13:33

Nošam zagodlo slabo vreme

V Kamniku so kljub kislemu vremenu izpeljali že 44. Dneve narodnih noš in oblačilne dediščine.

Gorenja vas-Poljane / četrtek, 18. september 2014 / 13:30

Marijina kapelica spet stoji

Na Poljanski cesti v Gorenji vasi so na mestu, kjer je nekoč že stala, znova postavili kapelico po originalnem načrtu Josipa Šubica.

Naklo / četrtek, 18. september 2014 / 13:29

Spomin na poslednji boj

V nedeljo je minilo 72 let od spopada drugega bataljona Kokrškega odreda z Nemci v Udin borštu, v katerem je bilo ubitih 24 partizanov.