Slovenska ekipa specialnih olimpijcev z vodjo delegacije Ljubomirom Miličevićem, generalnim sekretarjem OKS-a Tonetom Jagodicem, predsednikom Zveze za šport invalidov Slovenije Emilom Murijem, direktorjem Coca Cole Slovenija Urošem Kandučem in direktorico Zveze Sožitje Matejo de Reya. (Foto: Aleš Fevžer)

Domov se vračajo tudi z medaljami

Na svetovnih igrah specialne olimpiade v Pjongčangu so uspešno nastopili tudi gorenjski športniki.

Kranj - Včeraj so se v Pjongčangu v Južni Koreji končale zimske svetovne igre specialne olimpiade, štirinajst slovenskih olimpijcev pa se danes domov vrača z dvajsetimi medaljami. Tekmovalo je več kot 2300 športnikov z vsega sveta, naš najuspešnejši tekmovalec je bil smučarski tekač Jernej Bitenc (Zavod za usposabljanje Janeza Levca), ki je zmagal na en kilometer, dodal tretje mesto na 2,5 kilometra ter osvojil še srebrno medaljo v štafeti 4x1 kilometer. Med dekleti je bila najuspešnejša tekačica Štefka Krajnc (CUDV Črna), ki je bila tretja na 1 km in 2,5 km ter druga v štafeti. Dve medalji sta osvojila Melita Polenek iz CUDV Črna in Nikolaj Koščak iz CUDV Radovljica, eno pa Aleš Arnol (OŠ Poldeta Stražišarja Jesenice). Brez medalje je ostala Monika Grgič (Sožitje Škofja Loka). Med alpskimi smučarji je bil najuspešnejši Andrej Rauh (CUDV Črna), ki je bil drugi v slalomu in veleslalomu ter tretji v superveleslalomu.

Do treh medalj je prismučal tudi Bojan Alijaj iz OŠ Gustava Šiliha Maribor, Dalibor Dedič iz CUDV Radovljica pa je osvojil dve medalji. Med dekleti je dve medalji osvojila Jeseničanka Lenka Razinger, do medalje pa je uspelo prismučati tudi Kranjčanki Larisi Bitiči (obe CIRIUS Vipava). Med krpljarji je Robert Štruc (CUDV Črna) osvojil drugo zlato medaljo za Slovenijo.

Najboljši športniki z motnjami v duševnem razvoju bodo leta 2015 znova tekmovali v Los Angelesu, naslednje zimske igre pa bodo na pobočjih, kjer je Tina Maze v torek osvojila naslov svetovne prvakinje.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / ponedeljek, 24. julij 2017 / 11:04

Stolp Messerjeve kisikarne že stoji

Minuli teden so v Škofji Loki postavili stolp kisikarne, ki so ga v podjetju Messer z veliko natančnostjo sestavljali vse od začetka leta.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / četrtek, 8. november 2007 / 07:00

Qlandio bodo odprli 22. novembra

Kranj - Nakupovalni center Qlandia v Kranju, ki ga gradijo na lokaciji med naseljem Planina-jug in vzhodno obvoznico, bodo za obiskovalce odprli v četrtek, 22. novembra. Na 20.50...

Kranj / četrtek, 8. november 2007 / 07:00

V nedeljo na volitve in referendum(a)

Martinova nedelja bo spet volilna. Med kandidatoma Lojzetom Peterletom in Danilom Türkom bomo izbirali prihodnjega predsednika države, čaka pa nas tudi referendumska odločitev, Kranjčane celo dve.

Gospodarstvo / četrtek, 8. november 2007 / 07:00

Novo vodstvo v LTH

Poslovni časnik Finance je danes objavil vest o tem, da so v Loških tovarnah hladilnikov - LTH v ponedeljek zamenjali vodstvo.

Gospodarstvo / četrtek, 8. november 2007 / 07:00

Dobili 188 novih mojstrov in mojstric

Ljubljana - V torek je Obrtna zbornica Slovenije v Cankarjevem domu pripravlja slovesno podelitev mojstrskih diplom že sedmi generaciji. Prejelo jih bo 188 mojstric in mojstrov....

Gospodarstvo / četrtek, 8. november 2007 / 07:00

Sprememba v vodstvu agencije

Ljubljana - Vlada je na zadnji oktobrski seji na predlog ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Iztoka Jarca razrešila generalnega direktorja agencije za kmetijske...