Trije chefi za praznike

Gostilna išče šefa se je zaključila, vendar Igor Jagodic, Uroš Štefelin in Bine Volčič ostajajo v svojem chefovskem svetu. Bine in Uroš na Bledu, Igor v Ljubljani.

Bine Volčič meni, da je božič družinski praznik, ko je poleg obdarovanja pod božično jelko pomembno tudi druženje z najbližjimi in najdražjimi, seveda za mizo: »Ponavadi ima vsaka družina svojo 'tradicionalno' božično večerjo in mislim, da je to prav, saj ravno pričakovanje 'božičnih' jedi ustvari pravo vzdušje. Pri nas smo recimo jedli sarme in te ,'božične', so bile vedno najbolj okusne.«

Pred silvestrsko večerjo pa bo letos gostom v pozdrav ponudil kraljevo kozico v testu z balzamikom in pomarančo ter créme brûlée iz gosjih jeter. »Sledila bo hladna jastogova juha, nato malo drugačni špageti carbonara kot topla predjed. Za prvo glavno jed bom postregel konfitirano zajčjo kračo, nato pa še goveji file s šitakami. Pred sladico v kombinaciji hruške, portovca, čokolade in črnih tartufov pa bo usta osvežil še sorbet agruma calamansi z vodko.«

Za vsak praznik in posebno priložnost chef Uroš Štefelin pripravlja jedi z mislijo na goste. Njegov pozdrav gostom pa bo letos trikrat ribja terina, lososova pralina, kozice v kokosovem ovoju in za slovo njegova tepka - pralina tepke.

V Gostilni išče šefa pa smo spoznali še tretjega gorenjskega chefa, Igorja Jagodica, ki ga po novem najdemo v eni kuhinj našega glavnega mesta. Pravi, da v času snemanja gostilne vse skupaj ni bilo naporno, morda zaradi kamer le prvi dan. Božično obloženo mizo pa si predstavlja zelo tradicionalno: »Dobra juha, pečenka, tudi potica ne manjka.« S silvestrsko večerjo pa je drugače. Zanj je bila to vedno ena najpomembnejših v letu. »Za silvestrsko večerjo sem si vedno vzel precej časa za meni, vendar letos ga ne bom pripravljal – prvič, odkar sem v tem poklicu – drugače pa je ta vedno vseboval zelo kvalitetne surovine in če se je le dalo, je bila ustvarjalnost dodana pri vsaki jedi.«

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / sreda, 27. december 2023 / 07:00

Gorenjski glas, št. 103

Gorenjski glas, 27. december 2023, št. 103

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / ponedeljek, 20. april 2009 / 07:00

V ritmu orientalskih plesov

Minuli četrtek je bila v Osnovni šoli Ivana Groharja v Škofji Loki zaključna predstava Kulturnega društva Arabeske, ki ga vodi Petra Glažar. Z orientalskimi plesi so se v predstavi Seza...

Prosti čas / ponedeljek, 20. april 2009 / 07:00

Glasbenica po srcu

Novinarka in moderatorka Maruša Kobal si je od nekdaj želela postati učiteljica, da se je navdušila za medijski svet, pa je "kriv" predvsem Mario Galunič.

Prosti čas / ponedeljek, 20. april 2009 / 07:00

Radijec, ki zna peti

Po zmagi na Prvem glasu Gorenjske po izboru občinstva se Klemen Bunderla namerava še resneje posvetiti glasbi. Zadnja tri leta se je pospešeno učil petja, naprej pri Jadranki Juras, nato pri Veri Dani...

Zanimivosti / ponedeljek, 20. april 2009 / 07:00

Paketi hrane v novih prostorih

V sredo je tržiški Rdeči križ spet začel deliti pakete s hrano. Preselili so se v stavbo ob Mošeniku, ki so jo obnovili.

Zanimivosti / ponedeljek, 20. april 2009 / 07:00

Anketa: Hude krize za zdaj (še) ni

Po nacionalni raziskavi približno polovica Slovencev čuti posledice gospodarske krize. Kako pa Kranjčani, ki smo jih povprašali za mnenje? Gredo ukrepi vlade za blažitev krize v pravo smer? Se bojijo...