Prireditve bodo lahko trajale dlje

Železniki - Javni shodi in prireditve bodo v občini Železniki po novem lahko trajali vsak dan do 24. ure, ob petkih, sobotah in pred dela prostimi dnevi pa s soglasjem župana do 3. ure zjutraj. Občinski svetniki so namreč na zadnji seji potrdili spremembe odloka o javnem redu in miru, ki je doslej določal, da lahko shodi in prireditve trajajo vsak dan do 22. ure, ob petkih in sobotah pa s soglasjem župana do 2. ure. Odlok še naprej določa, da se med 23. decembrom in 1. januarjem trajanje prireditev s soglasjem lahko izjemoma podaljša. Spremembo odloka je občinska uprava
predlagala na pobudo nekaterih organizatorjev prireditev.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / petek, 18. april 2008 / 07:00

Uspešna doma in na tujem

Članica Karate kluba Kranj Iva Peternel si je minuli konec tedna priborila nov naslov državne prvakinje v svoji in absolutni kategoriji, še bolj pa je ponosna na 2. mesto tekme zlate lige v Italiji.

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / petek, 16. maj 2014 / 07:00

Izkušnja pri družinski hiši

Kakšne so izkušnje delovanja male komunalne čistilne naprave pri novi družinski hiši v Javorniškem Rovtu nad Jesenicami?

Zanimivosti / petek, 16. maj 2014 / 07:00

Poleti dopust, ne pa volitve

V zgodovini samostojne Slovenije še nismo šli na volitve med poletnimi počitnicami. Kaj pa letos, ste za to, da so državnozborske volitve v času dopustov?

Gospodarstvo / petek, 16. maj 2014 / 07:00

Borijo se za preživetje

V škofjeloški Odeji, kjer se zadnja leta ukvarjajo z izgubo, so lani pridobili nove kupce in začeli na novo zaposlovati, za finančno in tehnološko prestrukturiranje pa računajo tudi na pomoč države.

Kronika / petek, 16. maj 2014 / 07:00

Bremčevi tožbo izgubili

Sodišče je zavrnilo odškodninski zahtevek družine Bremec iz Srednje vasi v Bohinju za škodo, ki jo je povzročil plaz. Sodba še ni pravnomočna.

Gospodarstvo / petek, 16. maj 2014 / 07:00

Povprečna zamuda pri plačilih se zmanjšuje

Ljubljana – Bonitetna hiša I, d. o. o., iz Ljubljane, ki ima v svoji bazi več kot 24 milijonov plačil, ugotavlja, da je bila marca povprečna zamuda pri plačanih računih devetnajst dni in da se je t...