Zahvala in pohvala

V sredini oktobra sem imela na obisku strica, ki zadnjih 45 let živi v Ameriki, otroštvo pa je preživel v Ruardovi graščini.

Stricu in njegovi družini so sodelavci Gornjesavskega muzeja Jesenice odprli vrata muzeja in nam namenili čas in strokovnost. S svojo odprtostjo so stricu omogočili kratko vrnitev v otroštvo. Hvala vsem za njihov čas in prijaznost. In pohvala vsem vpletenim, da Stara Sava resnično postaja lepo mestno jedro.

 

Elizabeta Ž. Stefanciosa

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Preddvor / ponedeljek, 16. november 2020 / 16:41

Na Možjanci znova usad

Možjanca – Na cesti Možjanca–Štefanja Gora je že pred prvonovembrskimi prazniki nastal usad. Po čiščenju terena se je cesta čez noč udrla še za pol metra, je na svoji spletni strani javnost seznani...

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / četrtek, 16. maj 2019 / 17:49

Ko bom velik, bom pilot

V letalski šoli Adrie Airways so organizirali dan odprtih vrat, s katerim so predvsem mladim želeli približati poklic pilota. Letalski prevoznik trenutno zaposluje sto petdeset pilotov, v prihodnje pa...

Kronika / četrtek, 16. maj 2019 / 17:47

Oškodovali naj bi upnike

Ovadene osebe naj bi z brezplačno odsvojitvijo premoženja povzročile stečaj družbe Predence, ki je imela v lasti dvorec Lambergh v Dvorski vasi, in oškodovali upnike za okoli osem milijonov evrov.

Razvedrilo / četrtek, 16. maj 2019 / 17:46

Kultura nas združuje

Kulturno društvo Folklorna skupina Iskraemeco Kranj je v sodelovanju z Javnim skladom Republike Slovenije za kulturne dejavnosti OI Kranj, Osnovno šolo Predoslje in Zvezo kulturnih društev Kranj organ...

Nasveti / četrtek, 16. maj 2019 / 17:46

Bananina torta s čokolado

Banane in čokoladni namaz bi lahko jedli skupaj »na žlico« brez posebne predhodne obdelave, saj je že samo po sebi dobro. Si morete misliti, kako dobro je, če ti dve sestavini pretvorimo v torto? P...

Nasveti / četrtek, 16. maj 2019 / 13:34

Delo – koliko?

Kolikor potrebujemo za preživetje ali več? Koliko več? Zakaj in čemu namenjati delu veliko preveč časa? Zato, ker v tem uživamo. Z delom izražamo svoje talente, ki so nam bili dani. Ko vzljubimo sv...