Plesalnica Bohinj je tokrat pripravila plesno predstavo na temo čarovnic, otrok in drugih pravljičnih bitij. (Foto: AB, Gorazd Kavčič)

Strašno, strašno

Od porednih čarovnic, strašljivih vampirjev, netopirjev in pogumnih otrok do zmenka z Bondom.

Strašno, strašno v Bohinju je v Kulturni dom Joža Ažmana v Bohinjski Bistrici privabilo precejšnje število mladih nadobudnežev s starši, ki so zvedavih oči spremljali dogajanje okoli sebe. Z Alenkino pomočjo so otroci iskali ime za čarovnika, si na glave nadeli poseben klobuke, izdelovali čarovniške pomočnike netopirje in kakšnega odnesli tudi domov. Plesalnica Bohinj pa je po zaključeni delavnici pripravila plesno predstavo, ki je pripovedovala o čarovnicah in o eni še prav posebej poredni. Plesno društvo Bohinj vodi Slavi Martinovič, v njem pa najdemo okoliška dekleta med petim in dvaindvajsetim letom starosti. Celo enega fanta imajo. Ta je v tokratni predstavi odigral vlogo dedka. Nastopile pa so še bele čarovnice pa črna, Sneguljčica, Rdeča kapica in številni drugi liki, ki jih poznamo iz pravljic in pripovedk.

V jeseniškem Tea-ter baru pa so na praznik čarovnic pripravili malce drugačen program. Odločili so se, da na poseben način predstavijo curling, novi šport, ki ga je pospremil večer irske glasbe in najbolj znanega irskega piva – ki je menda je hitro pošel. Bend z zanimivim imenom Noriea je poskrbel, da so obiskovalci uživali v tradicionalnih irskih napevih, Ida in Nadica pa sta s svojim vampirskim videzom privabljali številne poglede, ko sta sprejemali naročila gostov. Bili sta, lahko bi rekli, strašljivo lepi in sta videz pravih vampirk kar dobro zadeli.

Od mračnih in irskih dogodkov pa na velika platna,v bolj britanske vode. V kranjskem Tuš Planetu je bila namreč v torek medijska in VIP-premiera najnovejšega Jamesa Bonda: Skyfall. V stilu 007 so še pred premiero gledalce nagovorili James Bond v podobi Grega Murna, Bondovo dekle Iris Mulej in Bondove varnostnice v zlatem. Res da v najnovejši akciji, že triindvajseti bondijadi, ni značilnega stavka »martini, pretresen, ne zmešan« in da Bond raje poseže po pivu, so martini v Planetu odraslim gledalcem postregli še pred ogledom filma. Vlogo najslavnejšega agenta so znova zaupali Danielu Craigu, čisto prava premiera pa je bila polnočna predstava 31. oktobra ob 0.07. Komentarji gledalcev po koncu medijske premiere pa so bili različni; od tega, da so pričakovali kaj več, do čistega navdušenja …

       

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / petek, 15. april 2011 / 07:00

Paket veslaških užitkov

Z veslanjem na suhem si lahko zagotovite vstopnico za svetovno prvenstvo v veslanju na Bledu, ki bo letos največji športni dogodek v Sloveniji.

Objavljeno na isti dan


GG Plus / ponedeljek, 5. november 2012 / 07:00

Martinovanje 2012

Ne, ne bom pisal o veselem martinovanju. To je vsako leto. Beseda bo o tistem, kar se nam na Martinovo nedeljo 2012 primeri nadstandardno, le to leto. To so seveda volitve predsednika republike....

Zanimivosti / ponedeljek, 5. november 2012 / 07:00

Cvetača velikanka

Kranj - Pri mami Vandi v Gorenjah je zrasla tale cvetača velikanka. Na tehtnici je pokazalo 5,80 kilograma. Zanjo sta skrbela vnuka Jan in Aleš Mohorič, ki sta se s pridelkom takole ponosn...

Domžale / ponedeljek, 5. november 2012 / 07:00

Učenci navdušili s kompostnikom

Za svoj inovativen ekološki izdelek iz odpadnih avtomobilskih delov so učenci OŠ Preserje pri Radomljah prejeli prestižno mednarodno okoljsko nagrado natečaja Okolje in inovacije.

Prosti čas / ponedeljek, 5. november 2012 / 07:00

Strašno, strašno

Od porednih čarovnic, strašljivih vampirjev, netopirjev in pogumnih otrok do zmenka z Bondom.

Prosti čas / ponedeljek, 5. november 2012 / 07:00

Šlogarce na vasi

V Domači vasi na Primskovem pri Kranju so se domislili izvirnega družabnega dogodka, ki so ga poimenovali Vedeževalski dan in noč čarovnic.