Priznanje tudi Rožiču in Legatu

Kranj - Na nedavnih Dnevih slovenskega turizma v Radencih so podelili tudi priznanja za posebne zasluge na področju turizma in gostinstva v Sloveniji. Med dobitniki sta bila tudi Gorenjca. Turistično gostinska zbornica Slovenije je priznanje za življenjsko delo v gostinstvu in razvoju stroke podelila Iztoku Legatu, enemu najuglednejših slovenskih gostinskih strokovnjakov. Strokovni sodelavec za gostinstvo v kranjskogorski Hit Alpinei je gostinstvu predan že več kot 40 let, letos je bil imenovan za častnega člana Svetovne zveze kuharskih društev WACS. Turistična zveza Slovenije (TZS) pa je Marjanu Rožiču iz Bohinja podelila priznanje za izjemen prispevek pri razvoju turistične društvene organizacije. Rožič je skoraj dvajset let uspešno predsedoval TZS, neumorno delo pa je nadaljeval tudi po izteku predsedovanja.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / ponedeljek, 30. junij 2014 / 17:44

Od zbirališča domoljubov do potratne gostilne

Z gradnjo planinskih koč so bili postavljeni temelji za množičen razvoj planinstva pri nas. Postale so ne le varna zavetišča, pač pa tudi priljubljena stičišča srečevanj številnih generacij navdušenih...

Objavljeno na isti dan


Kronika / ponedeljek, 23. marec 2009 / 07:00

Nesreče

Delavca zasula zemlja Podljubelj - V torek dopoldne se je v Podljubelju zgodila delovna nesreča. Med kopanjem jarka za vodovod Podljubelj-Tržič je dva...

Šport / ponedeljek, 23. marec 2009 / 07:00

Dejan živi za hokej

Dejan Pungaršek iz Zgornjih Gorij je član slovenske hokejske reprezentance do 18 let, ki se med 22. in 28. marcem v Mariboru bori za vrnitev v B-skupino svetovnega mladinskega hokeja. Medtem ko njegov...

Nasveti / ponedeljek, 23. marec 2009 / 07:00

Jedi za pomladne dni

Slastna korenjeva juha Sestavine: 2 žlici narezanih mandljev, 2 čebuli, 800 g mladega korenja, 2 žlici bio oljčnega olja, 600 ml bio zelenjavne juhe, sol, beli pope...

Nasveti / ponedeljek, 23. marec 2009 / 07:00

Računalnik in jaz: Do službe preko interneta

Iskanje službe. Veliko želja, vizij, potreb, a običajno le malo uresničitve želenega, saj sprejmemo tisto, kar je na voljo.

Nasveti / ponedeljek, 23. marec 2009 / 07:00

Čemaž

Sneg je skopnel in v gozdovih že najdemo čemaž, ki je prav zdaj, ko je mlad, najbolj aromatičen.