Društvo mrtvih pesnikov z nastopom ni razočaralo. (Foto: Matic Zorman)

Medene poletne noči

Tudi Šenčur očitno dobiva svoj poletni glasbeno-kulturni festival, ki privablja že z imenom. Že ves teden namreč poteka prvi Medeni festival, ki številnim obiskovalcem vsak večer ponuja koncerte, filmske in gledališke predstave, ustvarjalne dejavnosti in še marsikaj, kar popestri poletne večere pod zvezdami.

Po zgledu drugih poletnih festivalov in prireditev se je tudi v Šenčurju skupina mladih odločila popestriti poletno dogajanje. Organizirali so Medeni festival, ki s kombinacijo glasbenih koncertov, kulturnih prireditev ter delavnic za najmlajše privablja obiskovalce vseh generacij iz Šenčurja in okolice.

Potrudili so se tako v logističnem smislu kakor tudi po vsebinski plati. Oder, postavljen poleg športnega stadiona, se lahko brez težav kosa s tistimi, postavljenimi na prireditvah v večjih mestih in na že uveljavljenih festivalih. To pa velja tudi za program, ki usklajuje že znane glasbene skupine s perspektivnimi mladimi domačimi izvajalci. Že začetek je bil udaren: kranjska skupina The Tide je z nastopom upravičila svoj ugled, ki temelji na kakovosti, ter prizorišče napolnila z energijo, ki jo je čutiti ves čas festivala. To so v naslednjih dneh dokazali melodični Društvo mrtvih pesnikov ter pevka z 'medenim' glasom Severa Gjurin. Za ljubitelje Ježkovih šansonov se bodo danes predstavili Ensemble Ankaran, glasbeni del festivala pa bo v soboto v rokovskih, blues in country ritmih zaključil legendarni Don Mentony Band.

Z gorskimi lepotami je navdušil film Sfinga, obiskovalce pa sta nasmejali gledališki komediji Mož moje žene v izvedbi KUD Pod lipo iz Adergasa v režiji Silva Sirca ter Vstajenje Jožefa Švejka, ki jo je pripravilo KUD Valentin Kokalj iz Visokega. Prav poseben pa je bil sredin večer, poimenovan Talent Show, na katerem so se predstavili mladi pevci in pevke, ki so s svežino in energijo - tako z avtorskimi kot z zimzelenimi popevkami - očarali do zadnjega kotička napolnjen prostor pred Medenim vrtom. Zadnji dnevi festivala, ki po besedah neutrudnih organizatorjev namerava postati tradicionalen, bodo poleg koncertov namenjeni ustvarjalnim delavnicam za otroke, razglasili pa bodo tudi najboljše fotografe, ki sodelujejo na natečaju Šenčur skozi objektiv mladih.

Množična udeležba ter pozitiven odziv obiskovalcev, ki poleg glasbeno-kulturnih dogodkov lahko uživajo - kot se za Medeni festival spodobi - tudi v kulinaričnih dobrotah, kažeta na to, da tovrstni festivali niso zgolj domena velikih mest, temveč lahko še bolj pristno zaživijo v manjših krajih.

       

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / petek, 23. julij 2010 / 07:00

Morje celo hladnejše od jezer

Slovensko morje se po precejšnji ohladitvi minuli konec tedna počasi ogreva nazaj, tako da je "gorenjsko morje" trenutno toplejše - vsaj na Bledu.

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / petek, 17. avgust 2012 / 07:00

Ponekod že zmanjkuje paše in vode

Na marsikateri planini imajo zaradi suše že probleme s pašo in z vodo za napajanje. Živino gonijo v višje ležeče predele.

Gorenjska / petek, 17. avgust 2012 / 07:00

Gorenjski kampi letos bolje obiskani

V gorenjskih kampih so z letošnjo sezono zelo zadovoljni, saj se je skoraj vsem povečal obisk, tudi do petindvajset odstotkov. K temu je pripomoglo tudi lepo in suho vreme.

Gospodarstvo / petek, 17. avgust 2012 / 07:00

Denar za naložbe v rastlinsko pridelavo

V Kranju bo v torek predstavitev razpisa za naložbe v sadjarstvo, vrtnarstvo in za nove izzive.

Zanimivosti / petek, 17. avgust 2012 / 07:00

Glasov jež: Kako hitro sedaj peljati?

Al` prav je voziti se 30 ali 40 na uro, bi prosto po Prešernu opisali dilemo, s katero se v Stražišču pri Kranju te dni srečujejo vozniki. Zaradi gradbenih del ob Jernejevi ulici so postavili zač...

Prosti čas / petek, 17. avgust 2012 / 07:00

Medene poletne noči

Tudi Šenčur očitno dobiva svoj poletni glasbeno-kulturni festival, ki privablja že z imenom. Že ves teden namreč poteka prvi Medeni festival, ki številnim obiskovalcem vsak večer ponuja koncerte, film...