Robert Žbogar (Foto: Gorazd Kavčič)

Prvič na olimpijskih igrah

Plavalec Robert Žbogar s krstnim nastopom na olimpijskih igrah ni najbolj zadovoljen.

Radovljica - »Zelo veliko mi pomeni, da sem sploh lahko nastopil na olimpijskih igrah. Kar se nastopa tiče, pa moram reči, da nisem dosegel svojih pričakovanj. Če bi še enkrat imel možnost plavati, bi vsekakor spremenil taktiko. Malo prehitro oziroma preveč na silo sem odplaval prvih sto metrov, tako da mi je na koncu zmanjkalo moči. Zaradi tega se ne bom obremenjeval, saj je vsaka napaka lekcija za naprej. Nekaj podobnega se mi je že zgodilo na evropskem prvenstvu v Budimpešti leta 2010, vendar vem, da so vse to izkušnje, ki mi bodo pomagale za naprej,« je o krstnem nastopu na olimpijskih igrah povedal triindvajsetletni radovljiški plavalec Robert Žbogar, ki je v Londonu na 200 metrov delfin osvojil 24. mesto.

Žbogar je tik pred odhodom v London zbolel za virozo, ki sta jo spremljala povišana telesna temperatura in zelo slabo počutje. »Ne vem, koliko moči mi je bolezen dejansko vzela, ampak jaz sem dal vse od sebe in naredil, kar se je dalo. Pred startom sem se počutil zelo dobro, tako da na nastopu ne bi smelo biti težav. Največja napaka je bila v načinu plavanja, ne v bolezni. Vsekakor pa je ta bolezen vplivala na mentalno pripravljenost, ki ti zbije veliko samozavesti,« je še dejal Žbogar, ki v plavanju namerava vztrajati vsaj do prihodnjih olimpijskih iger: »Najprej pa se bom lotil študija, ki sem ga v zadnjem letu malo zanemaril«.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / nedelja, 19. julij 2009 / 07:00

Priznani keramiki četrtič v Vogljah

V ateljeju zakoncev Barbe in Nika Štembergar Zupan v Vogljah se zaključuje četrta mednarodna kolonija umetniške keramike V-oglje 2009.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / sobota, 28. julij 2007 / 07:00

Čezmejno sodelovanje gasilcev

Podnart - Na nedavnem prevzemu novega gasilskega vozila v Podnartu so sodelovali tudi gasilci iz Sel-Borovnice na Koroškem, ki so prišli v Podnart skupaj z županom Sel Engelberto...

Prosti čas / sobota, 28. julij 2007 / 07:00

Le še streljaj od albuma

Ansambel Veseli Gorenjci je tudi minulo nedeljo, ko je razveseljeval obiskovalce na zaključku Čipkarskih dni v Železnikih, dokazal, da si je nadel pravo ime.

Splošno / sobota, 28. julij 2007 / 07:00

Prvi častni občan je Stanko Košir

Najvišje občinsko priznanje - naziv častni občan bo prejel Stanko Košir iz Gozd-Martuljka za ohranjanje izročila Rut.

Splošno / sobota, 28. julij 2007 / 07:00

Je edina možnost zdravnik iz tujine?

Vodja zdravstvenega doma Janko Kersnik dvomi, da bodo v Kranjski Gori dobili tretjega zdravnika.

Splošno / sobota, 28. julij 2007 / 07:00

Na olimpijadi pred skoraj 60 leti

Karel Klančnik, rojen Mojstrančan, je eden tistih, ki je močno zaznamoval zgodovino razvoja skakalnega športa v Gornjesavski dolini.