Tekli med dvema mostovoma

Trboje - V nedeljo je Športno društvo Trboje znova organiziralo rekreativno tekaško tekmovanje - Tek dveh mostov, na katerem je nastopilo 58 tekačev in tekačic vseh starosti. V močni konkurenci sta na dobrih 21 kilometrov dolgi progi zmagala Mirko Janjatovič (1:16.58) in Neža Mravlje (1:19.30). »Proga ni najlažja, je pa skoraj moj domači teren, zato sem res uživala,« je po prihodu v cilj povedala Mravljetova, medtem ko je Janjatovič ocenil, da bi ob pomoči še kakšnega tekmovalca lahko tekel še hitreje: »Nisem šel prek svojih meja, saj sem ta tek vzel kot trening za Tek štirih občin.« Tek dveh mostov (proga poteka med Zbiljskim in Delavskim mostom v Kranju) so organizirali že v letih od 1984 do 1986, po dolgoletnem premoru pa so ga vnovič priredili predlani.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kamnik / sobota, 24. september 2016 / 12:04

Blagoslovili bodo novo mrliško vežico

Podgorje – Krajevna skupnost Podgorje vabi na odprtje in blagoslov nove mrliške vežice v Podgorju ter na blagoslov novega križa in prenovljenega krožišča. Praznovanje, ki bo v nedeljo, se bo začelo...

Objavljeno na isti dan


Šport / sobota, 12. maj 2007 / 07:00

Domov je prišel le na počitek

Slovenski maratonski plavalec Martin Strel se je po novem rekordnem dosežku, ko je v 66 dneh preplaval kar 5268 kilometrov Amazonke, v petek utrujen vrnil domov.

Šenčur / sobota, 12. maj 2007 / 07:00

Vrtec že pretesen

Vrtec v Šenčurju so zgradili šele pred desetimi leti, pa je že nekaj let premajhen. Prihodnje leto bodo dve skupini otrok nastanili kar v šoli.

Radovljica / sobota, 12. maj 2007 / 07:00

Norvežane zanima poraba denarja

Norveška delegacija se je seznanila z uresničevanjem projekta Sejem bil je živ, za katerega 1,2 milijona evrov prispeva Norveški finančni mehanizem.

Gorje / sobota, 12. maj 2007 / 07:00

Bo Zgornja Gorenjska svoja pokrajina?

Zgornje Gorje - Župani osmih občin z Zgornje Gorenjske (Bled, Bohinj, Gorje, Radovljica, Tržič, Žirovnica, Jesenice in Kranjska Gora) so na rednem mesečnem kolegiju v to...

Splošno / sobota, 12. maj 2007 / 07:00

Zabava uspela, deskar preživel

Deklice s koktejli so imele pladnje redno prazne, gostje so bili sproščeni od prvega trenutka, zabava deskarja Roka Flandra ob koncu uspešne sezone je minila v prijetnem vzdušju.