Jerebu največ priznanj za mesne izdelke
Kranj - V Minoritskem samostanu na Ptuju bo od 17. do 20. maja 23. državna razstava Dobrote slovenskih kmetij, na kateri bodo z različnimi prehranskimi dobrotami sodelovale tudi gorenjske kmetije. Prireditelji so že predstavili rezultate ocenjevanja suhega sadja, kisa, konzerviranih vrtnin, sokov, marmelad, kompotov, olj in žganja, zdaj so znani že tudi rezultati mesnih izdelkov. Med Gorenjci, ki so dali mesne izdelke na ocenjevanje, bo največ priznanj prejel Jožef Jereb iz Stare Oselice - zlati priznanji za domačo budžolo in za pečeno panceto, srebrni priznanji za nedimljeno suho domačo salamo in za suho domačo klobaso ter bronasto priznanje za suho domačo salamo. Barbara in Ingo Robič iz Gozd-Martuljka bosta prejela srebrno priznanje za Rjavcovo rol šunko, Irena Kejžar iz Robidnice srebrno priznanje za domače klobase, Dušan Globočnik iz Zagorice pri Rovah pa bronasto priznanje za konjsko salamo.