Gorenjci delajo dobre marmelade
Irena Skuber z Zgornjega Jezerskega, Tomislav Nastran iz Radomelj in Robert Golc s Spodnjega Brnika so za marmelade prejeli najvišje možno število točk.
Kranj - V Minoritskem samostanu na Ptuju bo od 17. do 20. maja tradicionalna, že 23. državna razstava Dobrote slovenskih kmetij, na kateri bodo z različnimi prehranskimi dobrotami sodelovale tudi gorenjske kmetije. Prireditelji so že pred časom predstavili rezultate ocenjevanja suhega sadja, kisa, konzerviranih vrtnin in sokov, zdaj so znani že tudi rezultati ocenjevanja marmelad, kompotov in olj. Na ocenjevanju marmelad so trije Gorenjci dobili najvišje možno število točk: Irena Skuber z Zgornjega Jezerskega za džem, Tomislav Nastran iz Radomelj za malinovo marmelado in Robert Golc s Spodnjega Brnika za jagodno marmelado. Poleg njih bodo zlato priznanje prejeli še Janez Markuta iz Čadovelj pri Trsteniku za jagodno marmelado, Andreja Bogataj s Spodnjega Brnika prav tako za jagodno marmelado, Franci Jenko iz Hraš pri Smledniku za slivovo marmelado in za češnjev džem, Ema Kožuh od Sv. Florjana nad Škofjo Loko za ribezovo marmelado, Franc Gogala iz Dvorske vasi pri Begunjah za domačo slivovo marmelado, Andreja Kadunc iz Sidola v Tuhinjski dolini pa bo prejela bronasto priznanje za domačo slivovo marmelado.
Na ocenjevanju olj bo kot edini s širšega gorenjskega območja prejel zlato priznanje Tomislav Nastran iz Radomelj za hladno stiskano olje oljne ogrščice, med kmetijami, ki so na ocenjevanje poslale kompote, pa ni nobene gorenjske.