Eva Štravs Podlogar (Foto: arhiv GG)

Okrepiti želijo poslovni turizem

Na Bledu so ustanovili kongresni urad, v okviru katerega bodo večjo pozornost namenili promociji in trženju Bleda kot kongresne destinacije.

Bled - Kongresni urad deluje kot poseben oddelek v sklopu zavoda za pospeševanje turizma Turizem Bled. »Želimo bolj izrazito opozoriti na Bled kot poslovno destinacijo; da imamo znanje, tradicijo in tudi lego, saj smo blizu brniškega letališča, na razpolago imamo kongresno dvorano in hotele s konferenčnimi zmogljivostmi, prizorišča za posebne dogodke …,« je poudarila direktorica Turizma Bled Eva Štravs Podlogar.

Pobuda za ustanovitev kongresnega urada je po besedah Eve Štravs Podlogar prišla s strani turističnega gospodarstva. Na ta način bi namreč želeli na Bled privabiti več gostov tudi v zimskih mesecih. »Trudimo se sicer s pripravo različnih dogodkov, a nekateri hoteli so pozimi kljub temu zaprti,« je pojasnila Eva Štravs Podlogar. V Sava Hotelih Bled, je pojasnila vodja prodaje Elvira Krupič, so si v sodelovanju s slovenskim Kongresnoturističnim uradom že nekaj let prizadevali za ustanovitev samostojnega kongresnega urada na Bledu, ki bi povezal ponudbo vseh kongresnih ponudnikov. »Verjamemo namreč, da je prav kongresni turizem lahko ena ključnih razvojnih priložnosti Bleda, ki ima za razvoj tega produkta odlično izhodišče: dobre prometne povezave, bližina mednarodnega letališča, vsa ustrezna infrastruktura, in sicer hoteli različnih kategorij, kongresna dvorana in gostinski lokali ter privlačen izbor možnosti za izvedbo spremljevalnih programov, kot so aktivnosti v naravi, ogled znamenitosti in podobno.«

Kongresni urad deluje kot profesionalni posrednik med organizatorji oziroma naročniki dogodkov in ponudniki storitev ter podpornimi organizacijami. Ključno je, je ob tem poudarila Elvira Krupič, da je pri svojem delu samostojen in deluje kot neodvisen partner kongresnim organizatorjem. »V tujini so profesionalni organizatorji kongresov pri organizaciji večjih dogodkov vajeni prve informacije poiskati pri neodvisnih kongresnih uradih, ki jim na enem mestu zagotavljajo ponudbo celotne destinacije in profesionalno podporo pri izboru ponudnikov,« je razložila Elvira Krupič. Prav zato, je še dodala, Bled nujno potrebuje kongresni urad, če se želijo enakovredno meriti z ostalimi uveljavljenimi kongresnimi destinacijami.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorje / ponedeljek, 18. april 2011 / 07:00

Sprejeli predlog odloka o turistični taksi

Gorje - Občina Gorje je področje pobiranja taks doslej urejala z odlokom, ki so ga uporabljali še iz časov skupne občine Bled, občinski svet pa je na zadnji seji potrdil dokument...

Objavljeno na isti dan


Šport / torek, 13. januar 2015 / 16:21

Triglavanke zlahka na finalni turnir Pokala članic

Kranj – Košarkarice Triglava bodo imele sredi februarja priložnost braniti lanski naslov pokalnih prvakinj. V petek so namreč tudi na drugi tekmi četrtfinala pokalnega tekmovanja visoko s 87:41 ugn...

Razvedrilo / torek, 13. januar 2015 / 16:52

Ritmi latinskih strun

V kranjskem KluBaru je četrto obletnico delovanja s koncertom – s posebnim gostom Zlatkom – obeležila latino-rok zasedba Las Cuerdas.

Šport / torek, 13. januar 2015 / 16:19

Prevc želi iti korak naprej

Najuspešnejši slovenski smučarski skakalec Peter Prevc je s trenutno formo zadovoljen, želi pa si narediti še korak naprej. Robert Kranjec bi rad čim prej prebrodil težko obdobje.

Kranjska Gora / torek, 13. januar 2015 / 16:17

Smuka tudi v Mojstrani, v Kamni Gorici...

Snega je dovolj, da so oživela tudi manjša gorenjska smučišča, med drugim v Mojstrani in v Kamni Gorici.

Gospodarstvo / torek, 13. januar 2015 / 16:14

Sloga prodala KŽK podjetju Agro Gorenjska

Kmetijsko gozdarska zadruga Sloga Kranj je prodala podjetje KŽK novoustanovljeni družbi Agro Gorenjska, ki želi postati največje kmetijsko podjetje na Gorenjskem in tudi v Sloveniji.