Vlasta Nussdorfer, Tanja in Blaž

Darilo za Blaža

Ljubljana - Pred kratkim smo v Gorenjskem glasu pisali o Tanji Draksler, dekletu z downovim sindromom, ki je imela v galeriji Krvina v Gorenji vasi prvo samostojno likovno razstavo z naslovom Živali nam pripovedujejo, na katero je povabila tudi štiri svoje prijatelje. »Dogodek je imel humanitarno noto, z denarjem od prodaje slik smo pomagali društvu Beli obroč, ki je denar namenilo Blažu, dečku, ki ima tudi downov sindrom. Blaž se bo tako lahko udeležil zimovanja in opremljen stopil na smučke na smučarskem tečaju, nekaj denarja pa bo ostalo tudi za letovanje poleti,« je povedala Tanjina mamica Erika Draksler.

Blaža so v Centru za usposabljanje, delo in varstvo v Dragi na Igu na njihovo povabilo obiskali na valentinovo. Valentinovemu plesu so prisostvovali predsednica Belega obroča Vlasta Nussdorfer, Tanja Draksler s staršema, mentorica slikarka Tatjana Ferengja ter Sara in Žiga Jelar z očetom. Blaž jih je povabil tudi v hišo, kjer stanuje. Ker je imel naslednji dan rojstni dan, mu je Tanja izročila darilo, posladkali pa so se s torto. »Blaž se je zelo razveselil Žiga, ki je s seboj prinesel harmoniko in zaigral nekaj znanih melodij, na katere smo skupaj zapeli,« je dejala Erika Draksler in dodala, da so domov odšli z neizmerno dobrimi občutki, ker so lahko nekomu pomagali. 

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / sreda, 28. maj 2008 / 07:00

Obnavljajo kapelico na Selu

V poletnih dneh poteka obnova kapelice na Selu, ki jo vodita Anton Beovič (tudi občinski svetnik Občine Žiri) in žirovski župnik Igor Jereb. Doslej je bila obnovljena streha, v preteklih dneh so...

Objavljeno na isti dan


Škofja Loka / ponedeljek, 1. december 2014 / 15:40

December, mesec za domače mojstre

V Rokodelskem centru domače in umetnostne obrti v Škofji Loki bo decembra svoje izdelke razstavljalo dvajset domačih rokodelcev. Ob prodajni razstavi tudi srečelov.

Cerklje na Gorenjskem / ponedeljek, 1. december 2014 / 15:31

Skupaj zapeli Jenkovo »Lipo«

V torek, natanko sto let od smrti Davorina Jenka, so učenci in učitelji osnovne šole iz Cerkelj, ki nosi skladateljevo ime, in podružnične šole iz Zaloga pripravili skupno prireditev znanemu rojaku v...

Kranjska Gora / ponedeljek, 1. december 2014 / 15:26

Mednarodni priznanji za Kranjsko Goro

Kranjski Gori v Kitzbühlu priznanje za najboljše slovensko smučišče, tamkajšnjemu hotelu Ramada Resort pa za najboljši slovenski smučarski hotel.

Gorenja vas-Poljane / ponedeljek, 1. december 2014 / 15:25

Usad poškodoval prekrivne plasti

Zaradi obilnih oktobrskih padavin je prišlo do poškodb na enem od odlagališč ostankov iz rudnika urana Žirovski vrh, to je na odlagališču Jazbec. Na površini odlagališča Boršt ni bilo sprememb.

Kultura / ponedeljek, 1. december 2014 / 14:58

Tihomir in Andrej

V Groharjevi galeriji je na ogled razstava z naslovom Prijatelja dva … Tihomir Pinter/Andrej Jemec.