Laktobacili, ki so v jedru, se po vstavitvi tampona sprostijo in aktivirajo. Probiotični tamponi se uporabljajo samo med menstruacijo.

Probiotični tamponi za zdravje nožnice

Vaginalne neprijetnosti, kot so pekoč občutek, srbenje in izcedek, so zelo pogosta težava številnih žensk. V Sloveniji so na voljo probiotični tamponi ellen, ki obnavljajo, ščitijo in krepijo intimni predel.

Stres, topla ali tesna oblačila, antibotiki, nov partner, odišavljeni izdelki za nego, daljša telovadba v telovadnici ali kopanje v bazenu … Flora v nožnici je zelo občutljiva, saj ni treba veliko, da se poruši, posledice pa so lahko zelo neprijetne. Probiotični tamponi ellen so medicinski pripomoček, ki pomaga ohranjati naravno bakterijsko ravnovesje v nožnici.

Zdrava in močna bakterijska flora v nožnici, v kateri prevladujejo laktobacili, je najboljša telesna obramba pred neravnovesjem ali okužbami nožnice. Posledica pomanjkanja laktobacilov v nožnici je lahko bakterijska vaginoza, pri kateri normalno floro nadomestijo številne bakterije, ki povzročajo bolezni, ali glivična okužba. Posledice so lahko zelo neprijetne, najpogostejše pa so srbenje, boleč občutek pečenja, izcedek neprijetnega vonja.

 

Probiotični tampon ellen, ki ga je razvila švedska znanstvenica Anna W. Schiffer, je tako higienska zaščita med menstruacijo kot medicinski pripomoček, oblikovan za podporo in ohranjanje telesu lastnega občutljivega ravnovesja v nožnici. Staro, preizkušeno domače zdravilo proti neprijetnostim v intimnem predelu je bilo pomakanje tamponov v jogurt, da bi tako koristne bakterije vnesli v nožnico. Tampon ellen je pravzaprav sodobna izvedba tega koncepta, vendar veliko preprostejša za uporabo in nič packasta. Za razliko od bakterij, ki so v jogurtu, so vse mlečnokislinske bakterije v ellen humanega izvora, tampon vsebuje najpogostejše vrste mlečnokislinskih bakterij, ki so prisotne v flori nožnice zdrave ženske. To pomeni, da lahko pomagajo ohranjati zdrav ekosistem v nožnici, da vrednost pH v vagini ostaja med 3,8 in 4,4.

 

Da dosežete najboljše rezultate, je priporočljivo, da uporabljate tampone neprekinjeno pri vsaki redni mesečni krvavitvi, in sicer najmanj tri zaporedne menstruacije, tri dni med menstruacijo in najmanj tri tampone na dan. Probiotični tamponi so na voljo mini, normal in super.

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Mularija / ponedeljek, 23. april 2018 / 11:52

Kuhnapato v Kranju

Tudi otroci gorenjskih osnovnih šol si prizadevajo redko videne ali celo pozabljene jedi postaviti na krožnike. Obujajo postopke in njihovo kulturno ozadje. Tradicionalne jedi v zdravih različicah so...

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / četrtek, 6. februar 2020 / 23:18

Avsenikov kipec Klari

V igranju na klavirsko harmoniko je prejel najvišjo oceno Matic Jeraj iz Vodic, Avsenikov kipec pa je šel v dekliške roke: osvojila ga je Klara Missebner.

Nasveti / četrtek, 6. februar 2020 / 21:18

Testenine niso nikoli dolgočasne

Pridejo dnevi, ko nimamo volje do ničesar, kaj šele do kuhanja. S pripravo testenin v kombinaciji z mesno-zelenjavno omako ali s sirovo omako s piščancem si ne bomo naredili veliko dela, poleg tega...

Zanimivosti / četrtek, 6. februar 2020 / 19:48

Veleslalom za dober namen

»Proga je bila odlično pripravljena, naš namen pa izpolnjen,« je po dobrodelni veleslalomski tekmi povedal Grega Šivic, predsednik Lions kluba Bled Golf. Zbrali so slabih deset tisoč evrov.

Zanimivosti / četrtek, 6. februar 2020 / 19:48

Strah pred (novimi) virusi?

Novi koronavirus se iz Kitajske širi po svetu. Posamezne primere so potrdili v več kot dvajsetih državah, do zdaj dva suma nanj pri nas pa so ovrgli. V porastu so gripa in podobne viroze....

Razvedrilo / četrtek, 6. februar 2020 / 19:46

Za okroglo obletnico jo je obiskala snežakinja

Polona Jerič je praznovala štirideseti rojstni dan in večer pred rojstnim dnem jo je na domačem dvorišču v Tatincu pričakal zanimiv zimsko - folklorni mlaj: snežakinja z avbo. Že za trideseti rojst...