Slovenski planinski muzej v Mojstrani

Prebivalce Mojstrane smo vprašali, ali so zadovoljni, ker je prav v Mojstrani Slovenski planinski muzej, in ali je dovolj dobro poskrbljeno za družabno življenje krajanov. Komunala Kranjska Gora začenja ločeno zbiranje odpadkov, zato nas je zanimalo, ali so prebivalci Mojstrane zadovoljni z novim načinom zbiranja.

Večina, 78 odstotkov sodelujočih, je zadovoljna, ker Slovenski planinski muzej v kraj prinaša pozitivne spremembe, petina vprašanih ne opaža nobenih sprememb, odkar deluje muzej, le odstotek ni zadovoljen, ker je po lokalnih cestah zaradi muzeja večja gneča, domačini pa od njega nimajo nobenih koristi.

Skoraj polovica, 47 odstotkov sodelujočih meni, da se v Mojstrani nič ne dogaja, ker nimajo lastnega kulturnega doma, 41 odstotkov vprašanih pravi, da je dogajanje v kraju odvisno od ljudi, ne od prostorov, 12 odstotkov anketiranih je odgovorilo, da lastnih ustanov in prostorov ne potrebujejo, ker so Jesenice, Kranjska Gora in Dovje dovolj blizu.

Kar 41 odstotkov sodelujočih je vsekakor zadovoljnih z novim načinom zbiranja odpadkov, saj jih bodo na ta način nakopičili manj. Enakemu deležu vprašanih je vseeno, ker so biološko razgradljive odpadke že do sedaj odlagali na kompost. 15 odstotkov anketiranih ni zadovoljnih, ker nov način zbiranja prinaša tudi višje cene odvoza.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste si vzeli čas za našo anketo. Če bi želeli Gorenjski glas redno prebirati, nas lahko pokličete v Klicni studio slepih na številko 04/51 16 440 in si ob naročilu izberete eno od daril.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / nedelja, 24. februar 2008 / 07:00

Poleti tekmuje v Avstraliji

Gaber Lah iz Žerjavca, serviser pri avstrijskih nordijskih kombinatorcih, doma zmaguje v teku na smučeh.

Objavljeno na isti dan


Medvode / petek, 9. februar 2007 / 06:00

Nočni pohod na Grmado

Medvode - Kot vsako leto, je bil tudi letos ob prvi polni luni v januarju, 5. januarja, nočni pohod na Polhograjsko Grmado, ki ga organizira Planinsko društvo Blagajana iz Polhovega Gr...

Medvode / petek, 9. februar 2007 / 06:00

Na Katarini si želijo še več gostov

Katarina je dobila novo turistično brošuro, v kateri je predstavljena predvsem tamkajšnja bogata gostinska ponudba.

Medvode / petek, 9. februar 2007 / 06:00

Cepili bodo v skladu s strokovnimi smernicami

V ZD Medvode proti humanemu papiloma virusu še ne cepijo, saj čakajo na uradne strokovne smernice.

Splošno / petek, 9. februar 2007 / 06:00

Anketa: Država bi morala plačati cepljenje deklet

V tokratni anketi smo naše sogovornike povprašali, kdo bi moral kriti stroške cepljenja deklet z novim cepivom proti raku na materničnem vratu, ki je druga najpogostejša oblika raka med Slove...

Medvode / petek, 9. februar 2007 / 06:00

Nadaljevala se bo gradnja tekaškega centra

Za dokončanje izgradnje Športno rekreacijskega centra v Preski bodo potrebovali še okrog 250 tisoč evrov. Od države jih letos pričakujejo 108 tisoč, a svoj delež bo morala primakniti tudi Občina.