Načrt za novo šolsko igrišče trenutno predvideva dve večnamenski ploščadi in manjši atletski poligon, preverjajo pa tudi možnost postavitve montažne telovadnice. (Foto: Gorazd Kavčič)

Nadaljevali bodo delo ob šoli

Po ureditvi parkirišč pri osnovni šoli Bled bo občina nadaljevala dela. Največ zapletov pričakujejo pri energetski sanaciji šole.

Bled – Osnovna šola Bled bo dobila nova igrišča, v okolici bo urejen tudi prometni sistem, ki med drugim predvideva selitev avtobusnega postajališča z dokaj nevarnega odseka ob Seliški cesti k šoli. V pripravi je krajinski načrt, ki bo povzel idejne zasnove za umeščanje in prenovo športnih površin. “Izvedba bi lahko bila v najboljšem primeru v letu 2013, jo bomo pa smiselno povezali z drugimi investicijami pri energetski sanaciji šole, kar pa ni odvisno samo od občinskega proračuna. Gre namreč za večmilijonska sredstva,” je pojasnil direktor občinske uprave Bled Matjaž Berčon.

Občina je za projekt energetske sanacije šole pridobila sredstva švicarskega finančnega mehanizma REAAL. “Švicarski strokovnjaki, ki so pripravljali izhodišča za ta projekt za naročnika BSC Kranj, so predvideli dva ukrepa: vrtine za toplotne črpalke in fotovoltaične sisteme na strehi. Problem je v tem, ker se ves projekt že nekaj časa vleče in zapleta na ravni Švicarske konfederacije. Po zadnjih podatkih so Švicarji končno le potrdili razpise in naj bi sredi prihodnjega leta začeli delati. Drugi problem pa je, da vrtine in fotovoltaika same na sebi še nič ne pomenijo, če ne bomo tudi mi pristopili k nadaljevanju energetske sanacije. Vrtine namreč zahtevajo predelavo kotlovnice, prehod na nizkotemperaturni sistem ogrevanja, zamenjavo tlakov - skratka popolno rekonstrukcijo. Fotovoltaika zahteva menjavo strehe, namestitev ustreznih nosilcev … Poleg tega imamo težave tudi z neustrezno fasado in izolacijo. V teh dneh smo zaključili celovit nabor ukrepov, ki pomenijo za 4,5 milijona evrov investicije, brez omenjenih zunanjih ureditev,” je še dejal Berčon.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / sreda, 2. marec 2022 / 16:21

Šmonu drugi mandat na čelu Elektra Gorenjska

Kranj – Nadzorni svet Elektra Gorenjska je minuli teden za predsednika uprave imenoval dr. Ivana Šmona, ki bo tako družbo vodil tudi v prihodnjem štiriletnem mandatnem obdobju. Šmon je po izobrazbi...

Objavljeno na isti dan


GG Plus / ponedeljek, 3. januar 2011 / 07:00

Moja žena je hladna kot led in mi ne da (8)

Iz prejšnjega nadaljevanja: »Najbolje bo, da avto odpeljete na cenitev, potem pa k mehaniku,« je še dodal policist in me mimogrede potrepljal po ramenu.

GG Plus / ponedeljek, 3. januar 2011 / 07:00

Vaš razgled

GG Plus / ponedeljek, 3. januar 2011 / 07:00

Šepetalnica za veter (28)

Pa vendar je napeto prisluškoval temu momljanju, zdaj ko se je dokončno odpovedal misli na spanje, poskušal iz šepetanja razbrati, kam za vraga jih peljejo, pa so v njega udarjali le d...

Kultura / ponedeljek, 3. januar 2011 / 07:00

Povezati kulturno dediščino in turizem

V stebriščni dvorani Mestne hiše v Kranju je na ogled arheološka razstava Železna pot, v Gorenjskem muzeju pa so ob tej priložnosti predstavili tudi kulturno-pohodniški vodnik z enakim naslovom.

Prosti čas / ponedeljek, 3. januar 2011 / 07:00

Radolfi snemal v Sloveniji

Davor Radolfi je slovenskim oboževalcem poklonil posebno glasbeno darilo. »Ker me slovensko občinstvo izjemno toplo spremlja že celotno mojo glasbeno kariero, sem se odločil, da...