Otroška peresa

Bili smo glasbeniki in slikarji

Bili smo v Groharjevi hiši. V tej hiši se je rodil Ivan Grohar. V hiši smo slikali in bili smo orkester. Vodil nas je Gašper Kačar. Bilo je zabavno. Glasbila so bila glasna. Jaz sem igral kabaso. V likovni delavnici sem narisal tri risbe. Na koncu smo šli gledat stare predmete. Groharjevo hišo obiščemo vsako leto.

Jaka Ambrožič, 3. r, PŠ Dražgoše

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šenčur / sreda, 22. september 2010 / 07:00

Njihovo merilo je delovna doba

Na posvetu predstavnikov gorenjskih sindikatov Zveze svobodnih sindikatov Slovenije so podprli zakonodajni referendum o pokojninski reformi.

Objavljeno na isti dan


Radovljica / sobota, 2. junij 2007 / 07:00

Zaskrbljeni krajani protestirali

Krajani Begunj, Zgoše in Zapuž so protestirali na seji občinskega sveta zaradi steklenega prahu iz Elana, uporabe nevarnih snovi v Seawayu in škropljenja rak.

Slovenija / sobota, 2. junij 2007 / 07:00

Beblerjeve niso izvolili

Socialni demokrati bodo po dveh neuspešnih predlogih za podpredsednika državnega zbora premislili, ali ima smisel predlagati še tretjega kandidata.

Zanimivosti / sobota, 2. junij 2007 / 07:00

Zvesti Gorenjskemu glasu

Vijugasta cesta, ki se prilagaja strugi reke Kokre, nas po ozki dolini pripelje do razpotegnjene vasi Kokra. Tam živita Ivanka in Franc Tišler. Na Gorenjski glas je druž...

Bled / sobota, 2. junij 2007 / 07:00

V gostinstvu je dela čez glavo

Na Gorenjskem je v zadnjih letih vse več povpraševanja po kuharjih, natakarjih, pa tudi receptorjih in drugih turističnih delavcih, zato so se ponudniki tovrstnih delovnih mest in iskalci zaposlitve z...

Kranj / sobota, 2. junij 2007 / 07:00

Gorenjske odpadke v Tenetiše

Svet Mestne občine Kranj je potrdil predlog, da bi zgradili Center za ravnanje z odpadki v Tenetišah. S tem soglašata tudi vodstvi krajevnih skupnosti Tenetiše in Kokrica.