Predstavili nov kruh z drožmi
Lesce – V Žitu so na trg poslali novo vrsto kruha, pripravljenega z v zadnjem času vse bolj priljubljenimi drožmi, to je aktivnim kislim testom, ki nastane po daljšem naravnem postopku fermentacije z mlečnokislinskimi bakterijami in kvasovkami iz zmesi moke in vode. »Z drožmi obujamo tradicijo in način priprave kruha, kot so ga poznale naše babice, ter oživljamo idejo, da je za pripravo kruha potreben čas, potrpežljivost in veliko pozornosti,« pravijo in pojasnjujejo, da so droži pravzaprav najstarejše vzhajalno sredstvo, kruh in drugi pekovski izdelki, pripravljeni z njimi, pa zahtevajo daljše preverjanje, spremljanje in nadzor kot kruh, ki je izdelan z dodanim običajnim kvasom.



Zgornja Gorenjska
Kranjska Gora
Jesenice
Žirovnica
Radovljica
Bled
Gorje
Bohinj
Osrednja Gorenjska
Tržič
Naklo
Kranj
Preddvor
Jezersko
Šenčur
Cerklje na Gorenjskem
Južna Gorenjska
Železniki
Žiri
Gorenja vas-Poljane
Škofja Loka
Medvode
Vodice
Vzhodna Gorenjska
Komenda
Kamnik
Mengeš
Trzin
Domžale
Moravče
Lukovica
Karavanke
                    
                    
                    
                    