Tradicionalni slovenski zajtrk
V vseh slovenskih šolah in vrtcih je minuli petek potekal tradicionalni slovenski zajtrk. Kmetje, čebelarji in druga kmetijska podjetja so otrokom podarila 3100 kg medu, 34 tisoč jabolk, 52 tisoč litrov mleka, 2600 kg masla in kar 18 tisoč kg kruha.
Čebelarska zveza Slovenija je z namenom ozaveščanja otrok o pomenu čebel in čebeljih pridelkov ter pomenu zdravega prehranjevanja s poudarkom na slovenskih proizvajalcih projekt slovenskega zajtrka začela pred petimi leti in ga ohranja še danes.
Tudi otroci iz kranjskega vrtca Mojca so petkov dan začeli z zdravim in okusnim slovenskim zajtrkom. Na mizi so imeli med, maslo, kruh, mleko, jabolka in druga živila, ki so jim jih podarili kmetje iz Hrastij, sadjarji in čebelarji. Po zdravem obroku sta sledila počitek in druženje, nato pa jih je obiskal še čebelar Jože Kadivnik iz Drulovke. Ta jim je predstavil čebelarsko delo, jim pokazal čebelji panj ter se oblekel v čebelarska delovna oblačila. Otroci so mu ob koncu zapeli pesmico in se tako poslovili od letošnjega Slovenskega zajtrka. Na ta dan pa so se skupaj z vzgojiteljicami tudi tematsko pripravili. »Brali so različne zgodbice o čebelah, peli pesmice in se pogovarjali o čebelah in čebelarjenju,« je povedala Cveta Karoly, vzgojiteljica Vrtca Mojca. Vodja Kranjskih vrtcev Darja Žnidaršič pa je pozdravila projekt slovenskega zajtrka in ga podkrepila z idejo, da bi se ta lahko v bodoče nadgrajeval in se organiziral večkrat, ne le enkrat letno.