V Zdravilnem gaju Tunjice slikanje avre izvajajo v sodelovanju z ruskimi znanstveniki, ki so to tehnologijo tudi razvili.

Zdravilni gaj odpira pot ruski tehnologiji

V Zdravilnem gaju Tunjice edini pri nas razvijajo slikanje energije telesa s t. i. Kirlianovo kamero, ki je ponekod v tujini že potrjeno kot del uradne medicine.

Tunjice – V Zdravilnem gaju Tunjice so slikanje avre s Kirlianovo kamero začeli že leta 1999, leto dni zatem, ko so močna energijska polja na tem območju uredili za obiskovalce. Po večletnem tesnem sodelovanju z ruskimi znanstveniki so v tem malem, a vse bolj pomembnem družinskem bionergetskem centru v bližini Kamnika uvedli tudi najnovejšo tehnologijo na tem področju.

»Slikanje energetskega telesa in energije prostora s Kirlianovo kamero, ki so jo razvili ruski znanstveniki, temelji na osnovi programa, kjer iz prstov rok dobimo pomembne rezultate dogajanja v našem telesu. Na koncu prstov imamo živčne končiče in meridiane, ki nam dajo informacijo o vseh organih in sistemih v našem telesu. Tako dobimo pogled v posameznikovo psihofizično stanje, energijsko stanje sistemov in organov, nivo stresa, delovanje čaker. Omogoča nam pogled simpatičnega in parasimpatičnega živčnega sistema. Kamero uporabljajo po vsem svetu na različnih tehničnih in biomedicinskih inštitutih, zelo uporabna je v klinični praksi v bolnišnicah, zdravstvenih domovih, specializiranih diagnostičnih centrih in zdraviliščih. Služi nam lahko kot preventivni pregled, da vemo, kaj se dogaja z nami in kje moramo biti v prihodnje še bolj pozorni, saj se na energetski ravni blokade odražajo dva meseca prej, preden jih začutimo na fizičnem telesu,« pravi Katja Jelovčan iz Zdravilnega gaja Tunjice, kjer so edini in uradni zastopniki omenjene tehnologije pri nas. »Vsak prst kaže stanje določenih organov, s posebnim filtrom pa lahko posebej slikamo fizično in psihično stanje posameznika. Te slike ne lažejo, človek pri tem ne more skriti ničesar! Vsaka zdravstvena težava ima vzrok na psihičnem področju - če npr. nismo razčistili s svojo preteklostjo, to lahko vpliva na naše črevesje ipd.,« še razloži Katja, ki je ena najmlajših tovrstnih terapevtk v svetu.

Julija so v Zdravilnem gaju Tunjice v sodelovanju z nemškim strokovnjakom organizirali strokovno usposabljanje za uporabo tovrstne tehnologije, ki je v tujini ponekod že del uradne medicine, pri nas pa je še precej slabo poznana. Zato bodo v Tunjicah tudi v prihodnje veliko pozornosti namenjali predvsem izobraževanju.

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Jesenice / petek, 19. julij 2019 / 21:59

Bolnišnica z vršilko dolžnosti

Splošno bolnišnico Jesenice bo začasno vodila zdravnica, specialistka kirurgije Anja Jovanovič Kunstelj, ki je bila doslej strokovna direktorica bolnišnice.

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / petek, 10. junij 2016 / 07:00

Predstavili davčne spremembe

Na ministrstvu za finance so predstavili malo davčno reformo, v okviru katere predlagajo tudi spremembo dohodninske lestvice in davčno ugodnejše nagrajevanje zaposlenih za poslovno uspešnost.

Kultura / petek, 10. junij 2016 / 07:00

Koncert ukrajinskega klavirskega dueta

Bled – Evropsko združenje umetniških festivalov (EAAF) in Zveza rekreacijskih in kulturnih programov v okviru kulturnega projekta »Parada festivalov« odpirata novo kreativno tekmovanje-predstavitev...

Razvedrilo / petek, 10. junij 2016 / 15:00

Odrska pestrost letnega Khislsteina

Maja se je začela letna sezona kranjskega gledališča Khislstein, ki bo na odru gledališča vse do septembra gostila koncerte, različno glasbeno, plesno in tudi dramsko dogajanje. Danes zvečer tako v Kr...

Šport / petek, 10. junij 2016 / 14:17

Padalci začenjajo novo sezono

Ta konec tedna se za padalce začenja nova sezona v skokih na cilj za svetovni pokal, najboljše pa čez dva tedna pričakujemo tudi v Lescah.

Kultura / petek, 10. junij 2016 / 13:32

Carniola štirinajstič

Kranj – Danes se začenja 14. Festival Carniola, ki bo potekal do prihodnje sobote. Na sedmih različnih lokacijah v Kranju, pred Kavka barom, v KluBaru, Cafe in galeriji Pungert, Kavarni Bazen, Trai...