Kriminal

Policisti tokrat odvzeli dva mopeda

Kranj, Spodnji Brnik - Kranjski prometni policisti dosledno ukrepajo proti voznikom, ki huje kršijo cestnoprometne predpise in jim odvzemajo vozila. Takšen ukrep čaka tudi tiste, ki vozijo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Tokrat so v sredo zasegli dva dvokolesnika. Prvega okoli 11.30, ko so na Spodnjem Brniku kontrolirali 16-letnega voznika mopeda znamke Tomos. Ker jim ni mogel pokazati vozniškega dovoljenja, je moral moped prepustiti možem postave. Okoli 15. ure so na Kokrici ustavili 72-letnega voznika, ki je prav tako vozil Tomosov moped. Ker je bil možakar brez veljavnega vozniškega dokumenta, je tudi ta moped v začasni hrambi.

Poškodovan nagrobni kamen

Kovor - Policisti so bili v sredo popoldne obveščeni, da so neznanci v Kovorju pri Tržiču poškodovali nagrobni kamen. Po ogledu kraja so ugotovili, da je bil nagrobnik prevrnjen, pri tem pa je tudi počil. Lastniku so nepridipravi povzročili za okoli dva tisočaka škode.

Oblekli bodo sebe in druge

Kranj - Vlomilci tudi poleti niso na dopustu, opozarjajo policisti, ki so jih v sredo okoli 22. ure obvestili, da so neznanci vlomili v trgovino s športnimi oblačili v okolici Kranja. Glede na to, da so odnesli večjo količino oblačil v skupni vrednosti okoli 50 tisoč evrov, so se v prodajalni najbrž zadrževali kar nekaj časa.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / ponedeljek, 10. junij 2019 / 16:36

Občina Kranj krepi vezi s kitajskim Zhangjiakoujem

Kranj – Kranjski župan Matjaž Rakovec je pred dnevi z Li Hong, podžupanjo kitajskega mesta Zhangjiakou, ki bo eno do prizorišč zimskih olimpijskih iger, ki jih leta 2022 gosti Peking, podpisal pism...

Objavljeno na isti dan


Jesenice / četrtek, 19. november 2015 / 19:31

Smrad bo zaustavila pregrada

Zaradi pritožb občanov zaradi smradu z deponije Mala Mežakla so se v JEKO-IN odločili, da bodo na deponiji postavili pregrado, ki bo preprečila možnost vdora deponijskega plina v dolino.

Škofja Loka / četrtek, 19. november 2015 / 11:04

Tranzitni promet na obvoznico

V novembru bodo v Škofji Loki podrobno spremljali prometne tokove po izgradnji južne obvoznice, na podlagi česar bodo pripravili ukrepe za nov prometni režim.

Železniki / četrtek, 19. november 2015 / 11:04

Strožji pogoji za podaljšan čas

V Železnikih nameravajo gostincem poostriti pogoje za pridobitev in odvzem soglasja za obratovanje v podaljšanem obratovalnem času.

Kranj / četrtek, 19. november 2015 / 11:03

Zeleni center na Primskovem

Merkurjev center na Primskovem v Kranju s sončno elektrarno na strehi proizvede 60 odstotkov vse potrebne električne energije. Ob centru odprli polnilnico za električne avtomobile.

Kranj / četrtek, 19. november 2015 / 11:03

Za uspešno sodelovanje med mestoma

Kranj – Mestno občino (MO) Kranj je v petek obiskala delegacija iz Slavonskega Broda (Hrvaška). Uvodno srečanje županov obeh občin, Boštjana Trilarja in Mirka Duspara, je potekalo v znamenju dogovo...