Najboljši tekači skupaj z zmagovalcem Ahmedom Arslanom

Kralje višin zaustavilo sneženje

Gorski tek na Grintovec se je zaradi slabega vremena za tekmovalce letos končal že na Kokrškem sedlu, najhitrejša pa sta bila Lucija Krkoč med ženskami in Ahmed Arslan med moškimi.

Kamniška Bistrica – Organizatorjem že 13. teka na Grintovec letos ni šlo vse po načrtih, saj je usodo enega najzahtevnejših in najbolj ekstremnih gorskih tekov v Evropi na 2558 metrov visoki Grintovec krojilo vreme.

Močno jutranje deževje in hladne temperature so vseeno privabile več kot dvesto gorskih tekačev iz kar šestnajstih držav, a običajna 9,6 kilometra dolga proga s 1957 metri višinske razlike bi bila ob takšnih razmerah za tekače prenevarna, zato so se organizatorji odločili cilj zakoličiti na Kokrškem sedlu, kjer je običajno zaključek mladinskih kategorij. »Tek na Grintovec je tekma za kralje višin, za vztrajne, uporne, polne moči in energije, ne glede na vreme in starost. Z letošnjo tekmo smo lahko zelo zadovoljni, kljub temu da smo traso morali skrajšati. Tekmovalce bi na Grintovcu namreč ujelo sneženje, kar bi bilo zanje prenevarno, zato je bila takšna odločitev vsekakor pravilna,« je bil zadovoljen glavni organizator in predsednik Kluba gorskih tekačev Papež Dušan Papež. Dolgoletno resno delo organizatorjev se kaže v seznamu tekačev, ki je vsako leto bolj polno zvenečih imen. Najhitrejši med moškimi ali Kralj Grintovca je letos postal odlični turški tekač Ahmed Arslan, ki je s progo opravil v 42 minutah in 50 sekundah. Kot nam je povedal, je zmage še toliko bolj vesel, ker proge ni poznal, se je pa že teden dni pred tekom v Sloveniji pripravljal skupaj z ekipo slovenske reprezentance. »Organizacija je bila odlična in zagotovo pridem tudi prihodnje leto,« je še povedal Arslan, ki je drugouvrščenega Davida Schneiderja prehitel za dobro minuto in pol. Švicar, očitno vajen zimskih razmer, z vetrovnim in hladnim vremenom na cilju ni imel težav, saj se je po teku podal še na vrh Grintovca in iz prve roke povedal, da je na gori zapadlo skoraj 10 centimetrov snega. Tretji je bil že dvakratni zmagovalec teka Robert Krupička iz Češke, četrti pa Simon Alič, ki je bil tako tudi najboljši Slovenec.

Med ženskami je slavila Lucija Krkoč (55:21), ki je le še potrdila svojo odlično pripravljenost iz zadnjega obdobja. Druga je bila Romunka Denisa Dragomir, tretja pa Lauren Jeska iz Grčije.

Tek na Grintovec, ki je štel za WMRA Grand Prix, je bil hkrati tudi 4. tekma za Pokal Slovenije in državno prvenstvo za otroške kategorije.

     

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / torek, 19. junij 2012 / 07:00

Loka dihala v ritmih elektronike

V Škofji Loki je v petek že drugo leto zapored potekal enodnevni festival elektronske glasbe ElectriCity 2012. Festival je potekal na sedmih lokacijah po vsem mestnem jedru ter na dveh odrih na Š...

Objavljeno na isti dan


Splošno / nedelja, 13. april 2008 / 07:00

Očistimo svoje okolje

V radovljiški občini se tudi letos pridružujemo spomladanski akciji Turistične zveze Slovenije »Očistimo svoje okolje«, s katero društva, zavodi, šole in druge organizacije ter krajanke in krajan...

Radovljica / nedelja, 13. april 2008 / 07:00

Še je čas za pripombe

Osnutka občinskih podrobnih prostorskih načrtov za središče in staro jedro Krope bosta dodatno javno razgrnjena od 18. aprila do vključno 6. maja.

Splošno / nedelja, 13. april 2008 / 07:00

Miji Žagar v spomin

(9. 9. 1951 - 23. 3. 2008)

Radovljica / nedelja, 13. april 2008 / 07:00

Ministrstvo odpravilo odločbo

Ministrstvo za okolje in prostor je odpravilo odločbo gradbene inšpekcije za Rancingarjevo vilo.

Radovljica / nedelja, 13. april 2008 / 07:00

Načrti direkcije na državnih cestah

Radovljica - Direkcija RS za ceste je pred kratkim na regionalni cesti Lesce–Kamna Gorica–Lipnica posodobila most čez Savo na Lancovem, predvidoma letos jeseni pa bo nadaljevala...