Najboljši tekači skupaj z zmagovalcem Ahmedom Arslanom

Kralje višin zaustavilo sneženje

Gorski tek na Grintovec se je zaradi slabega vremena za tekmovalce letos končal že na Kokrškem sedlu, najhitrejša pa sta bila Lucija Krkoč med ženskami in Ahmed Arslan med moškimi.

Kamniška Bistrica – Organizatorjem že 13. teka na Grintovec letos ni šlo vse po načrtih, saj je usodo enega najzahtevnejših in najbolj ekstremnih gorskih tekov v Evropi na 2558 metrov visoki Grintovec krojilo vreme.

Močno jutranje deževje in hladne temperature so vseeno privabile več kot dvesto gorskih tekačev iz kar šestnajstih držav, a običajna 9,6 kilometra dolga proga s 1957 metri višinske razlike bi bila ob takšnih razmerah za tekače prenevarna, zato so se organizatorji odločili cilj zakoličiti na Kokrškem sedlu, kjer je običajno zaključek mladinskih kategorij. »Tek na Grintovec je tekma za kralje višin, za vztrajne, uporne, polne moči in energije, ne glede na vreme in starost. Z letošnjo tekmo smo lahko zelo zadovoljni, kljub temu da smo traso morali skrajšati. Tekmovalce bi na Grintovcu namreč ujelo sneženje, kar bi bilo zanje prenevarno, zato je bila takšna odločitev vsekakor pravilna,« je bil zadovoljen glavni organizator in predsednik Kluba gorskih tekačev Papež Dušan Papež. Dolgoletno resno delo organizatorjev se kaže v seznamu tekačev, ki je vsako leto bolj polno zvenečih imen. Najhitrejši med moškimi ali Kralj Grintovca je letos postal odlični turški tekač Ahmed Arslan, ki je s progo opravil v 42 minutah in 50 sekundah. Kot nam je povedal, je zmage še toliko bolj vesel, ker proge ni poznal, se je pa že teden dni pred tekom v Sloveniji pripravljal skupaj z ekipo slovenske reprezentance. »Organizacija je bila odlična in zagotovo pridem tudi prihodnje leto,« je še povedal Arslan, ki je drugouvrščenega Davida Schneiderja prehitel za dobro minuto in pol. Švicar, očitno vajen zimskih razmer, z vetrovnim in hladnim vremenom na cilju ni imel težav, saj se je po teku podal še na vrh Grintovca in iz prve roke povedal, da je na gori zapadlo skoraj 10 centimetrov snega. Tretji je bil že dvakratni zmagovalec teka Robert Krupička iz Češke, četrti pa Simon Alič, ki je bil tako tudi najboljši Slovenec.

Med ženskami je slavila Lucija Krkoč (55:21), ki je le še potrdila svojo odlično pripravljenost iz zadnjega obdobja. Druga je bila Romunka Denisa Dragomir, tretja pa Lauren Jeska iz Grčije.

Tek na Grintovec, ki je štel za WMRA Grand Prix, je bil hkrati tudi 4. tekma za Pokal Slovenije in državno prvenstvo za otroške kategorije.

     

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / ponedeljek, 24. september 2007 / 07:00

Mali delničarji se čutijo ogoljufane

Skupina malih delničarjev je prepričana, da so bili pri prodaji delnic Lamete prevarani, zavedeni, predvsem pa niso imeli pravih in zadostnih informacij.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / ponedeljek, 19. november 2012 / 07:00

Anketa: Javnih stranišč ni dovolj

Svetovni dan stranišč, ki ga praznujemo danes, je priložnost za razmislek in ozaveščanje o pomenu urejenih sanitarnih razmer. V Kranju smo vas zato tokrat spraševali, kakšne izkušnje imate z javnimi s...

Prosti čas / ponedeljek, 19. november 2012 / 07:00

Prva slovenska igralka s svojim koktajlom

Verjetno res. Alenka Bole Vrabec je namreč častitljivi obletnici svojega odrskega delovanja nazdravila v bifejčku Prešernovega gledališča v Kranju s koktajlom ABV, kar so začetne črke njenega imena.

Zanimivosti / ponedeljek, 19. november 2012 / 07:00

Skoraj deset kilogramov težka koleraba

Krnica - Nadzemna koleraba je letos vsaj ponekod dobro obrodila. Marjan Por iz Krnice je pridelal skoraj deset kilogramov težko - natančneje 9,485 kilograma. »Tako težka ne »rata« v...

Kronika / ponedeljek, 19. november 2012 / 07:00

Oboji se čutijo ogoljufane

Na kranjskem okrožnem sodišču se je v sredo z umikom obtožbe po nekaj urah končalo sojenje predsednici upravnega odbora GBD Gorenjske borznoposredniške družbe Anici Klemenčič, nekdanjemu članu uprave...

Preddvor / ponedeljek, 19. november 2012 / 07:00

Prednosti in pasti

Preddvorski svetniki so se seznanili s strategijo izgradnje kanalizacijskega sistema v občini.