Osmomarčevski pasulj
Dovje - Na Dovjem že vrsto let osmi marec obeležujejo na čisto poseben način. Ženskam na ta dan namreč ni treba kuhati, saj za kosilo poskrbijo moški, res pa je, da v vseh hišah jedo isto ... Pa ne zato, ker bi se moški dogovorili in vsi skuhali enako - po kosilo gredo enostavno v hišo Pr'Katr, kjer so letos skuhali osmomarčevski pasulj. Na Dovjem ga s krajšimi presledki kuhajo že od leta 1986, vselej za osmi marec, navada pa je taka, da ponj pridejo možje in ga nato odnesejo domov ženam, ki so na ta dan »frej« kuhe. Kot je povedal Franci Koražija, glavni šef hiše Pr'Katr, je štiristo pollitrskih porcij pasulja s suhim mesom, kruhom in kvašenim flancatom hitro pošlo. Franci Koražija je obljubil, da bodo ta osmomarčevski običaj ohranili tudi v bodoče.