Tanja Ribič (Foto: Mateja J. Potočnik)

Tanja Ribič napoveduje album

Čeprav smo Tanjo Ribič zadnja leta spremljali predvsem v igralskih vlogah in je bilo videti, da je glasbeno kariero opustila, pa je konec lanskega leta na radijske valove poslala novo skladbo z naslovom Božični večer, ki so jo ustvarili Gregor Strmecki, Rok Vilčnik in Iztok Turk.

»Moja najnovejša skladba lahko daje slutiti, da se pri meni končno nekaj kuha tudi na glasbenem področju. Ljudje so me kar naprej spraševali, zakaj sem obmolknila in mi celo govorili, da pogrešajo moje petje. Nimam namena ostati samo pri eni skladbi, v naslednjem letu si želim posneti album in tudi spote,« je napovedala Tanja.

 

Pomanjkanje časa je bilo krivo, da zadnjih deset let skorajda ni bila aktivna na glasbenem področju. »Kljub temu sem vsake toliko časa vseeno posnela kaj, na primer soundtrack za Kajmak in marmelado, pojem v nekaj Disneyjevih risankah. Kondicijo sem nekako vzdrževala,« je dejala.

 

Ljubezen do petja jo sicer spremlja že od mladih let. Pred štirinajstimi leti je v Dublinu s skladbo Zbudi se uspešno zastopala Slovenijo na Evroviziji, saj je zasedla deseto mesto. Ker je pred vrati letošnja Ema, ne moremo mimo vprašanja, ali bi ji sodelovanje na tem izboru danes sploh še predstavljajo izziv. »Vsaka nova skladba ali vloga mi je še vedno izziv, saj delam s strastjo, ne vem pa, če bi se mi dalo tekmovati,« je odvrnila.

 

Te dni je zaposlena s pripravo muzikala Dekameron v Mestnem gledališču ljubljanskem, ki bo na gledališke odre prišel prihodnji mesec. »Naš Dekameron je precej posodobljen, dogaja se danes, več ne smem odkriti … Pridite pogledat, pelo se bo, plesalo, pa tudi smejalo po mojem,« pravi Tanja, ki bo igrala enega od glavnih likov. Slovenci jo sicer bržkone najbolj poznajo po vlogi Magde Velepič v Naši mali kliniki. Na to vlogo je tudi sama zelo ponosna, saj ji je, kot pravi, dala veliko igralskega znanja, izkušnje, rutino, smeha … »Ne morem tudi mimo Špele iz Kajmaka in marmelade ter Silvije iz filma Traktor, ljubezen in rock'n'roll, ki ga slovensko občinstvo še ni videlo, so me pa za to vlogo nagradili Italijani. V teatru se me bodo izmed vseh vlog najbolj zapomnili po Elizi Doolittle iz Pigmaliona, saj je bila to v zgodovini Mestnega gledališča največkrat odigrana predstava,« meni Tanja.

 

Glasbeni in igralski talent sta po njej in možu Branku Djuriću podedovali tudi njuni hčeri, štirinajstletna Zala in petletna Ela. »Zalo so Američani med mnogimi uveljavljenimi slovenskimi igralkami izbrali za sinhronizacijo glavne Disneyjeve junakinje in delo je opravila osupljivo dobro, Ela pa s svojim talentom za komedijo že navdušuje v vrtcu, doma in še marsikje,« nam je še zaupala Tanja.

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / torek, 26. maj 2009 / 07:00

Nina odslej na radijskih valovih

Nina Osenar, ki smo jo doslej med drugim poznali kot televizijsko voditeljico, se je pred kratkim preselila za radijski mikrofon.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / ponedeljek, 17. december 2012 / 07:00

Dvanajst ur zabave

UPS-ovci so pod vodstvom Sandija Murovca - Murija že osmič organizirali dvanajsturno zabavo, ki je dobrodelne narave, vseeno pa na njej ne manjka glasbe, plesa, fantje pa nastopijo v vlogah natakarjev...

Humor / ponedeljek, 17. december 2012 / 07:00

Ta je dobra

Težave s časovnimi pasovi Pride Medvedjev k Putinu in mu nekoliko nervozen predlaga, da ukinejo časovne pasove.»Zakaj?« ga vpraša Putin.»Ne znajdem se več. Odletim v...

Kultura / ponedeljek, 17. december 2012 / 07:00

Petsto Kranjčanov iz leta 500

V začetku tedna je Gorenjski muzej pripravil 2. Valičev arheološki dan. Predstavljeni so bili številni zanimivi arheološki izsledki. Od pra Kranja preko antike do srednjega veka.

Kultura / ponedeljek, 17. december 2012 / 07:00

Knjiga o stari Radovljici

Radovljica - V Šivčevi hiši so v torek gostili predstavitev knjige o zgodovini Radovljice avtorjev Nadje Jere, Jureta Sinobada in Staneta Adama. Kot pravijo avtorji, so želeli na...

Zanimivosti / ponedeljek, 17. december 2012 / 07:00

Čarovnik Toni na Gorenjskem glasu

Avlo Gorenjskega glasa je prejšnji teden s smehom napolnil čarovnik Toni, ki je otroke naših naročnikov zabaval s skoraj nevidno majčkenim pomočnikom, bolho Poldijem. Pri izvedbi njegovih vrhunsk...