Praznovanje AMD Tržič

Tržič - Navdušenje za motorje in avtomobile ima med prebivalci Tržiča dolgo tradicijo. Spomladi 1947 je nastala avto-moto grupa pri AMD Kranj. Tri leta pozneje, 30. junija 1950, so ustanovili samostojno Avto-moto društvo Tržič. Njegovi člani so bili aktivni na mnogih področjih. Prek petdeset inštruktorjev je usposobilo več kot 8400 voznikov motornih vozil. Številen park avtov in motorjev je omogočal tudi razvoj tekmovanj. Najbolj znane so bile dirke na Ljubelju. Tekmovali so v motokrosu, motoskiringu, rallyjih, speedwayu in ocenjevalnih vožnjah. Sodelovali so tudi na paradah in raznih drugih prireditvah. Kot je povedal Lado Srečnik, je obsežna dejavnost društva opisana v zborniku Z dirko na dirko. Za 60-letnico so pripravili tudi razstavo fotografij o delu društva v Kulturnem centru Tržič. Tam bo 12. novembra ob 18. uri slovesna prireditev, med katero bodo podelili priznanja AMZS in AMD Tržič.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / petek, 23. april 2010 / 07:00

Gorenjski glas

Gorenjski glas, 23. april 2010, št. 32

Objavljeno na isti dan


Splošno / sreda, 19. marec 2008 / 07:00

Uspehi gasilcev so odlični

Predsednik PGD Preddvor Ciril Zupin je na volilnem občnem zboru v mesecu februarju predal mesto predsednika Marku Bohincu. Franci Dolinšek pa je prevzel poveljniško mesto od Branka Koširja.

Splošno / sreda, 19. marec 2008 / 07:00

Dogovorjena pravila obnašanja na kmetijskih zemljiščih

Vzpodbudno pismo Zavoda za gozdove nas seznanja s pravili obnašanja lovcev na kmetijskih zemljiščih.

Preddvor / sreda, 19. marec 2008 / 07:00

S kresničkami smo (pre)vidnejši

Preddvorska šola in občinski svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu (SPV) sta tudi letos pripravila skupno preventivno akcijo.

Splošno / sreda, 19. marec 2008 / 07:00

Velik uspeh kegljačev

Kegljaški klub Bela, ki v okviru našega Športnega društva Storžič Preddvor nastopa v medobčinski ligi, v letošnjem prvenstvu nastopa s povprečnim uspehom.

Splošno / sreda, 19. marec 2008 / 07:00

Turisti pohvalijo, a tudi grajajo

Študentke, zaposlene v turistični poslovalnici, so posredovale obiskovalcem informacije po telefonu in po e-pošti.