Na kratko

Renault: Skupina Renault je predčasno vrnila milijardo evrov od skupaj treh milijard, ki ji jih je aprila 2009 v obliki posojila namenila francoska država. Gre za predčasno vračilo glede na prvotni koledar, predviden v sporazumu, ki bo skupini Renault omogočilo zmanjšanje bruto zadolženosti in finančnih stroškov.

Mazda: Japonski avtomobilski proizvajalec je konec avgusta obeležil mejnik pri proizvodnji Mazde6. Od leta 2002 so jih namreč izdelali že dva milijona. Uspeh tega avtomobila je bil kronan tudi z več kot 130 mednarodnimi priznanji. Enak proizvodni dosežek je Mazdi uspel že z modelom Mazda3.

Ford: Med tistimi, ki si obetajo precejšnji porast prodaje avtomobilov na azijskih trgih, je tudi Ford. Samo na Kitajskem so do konca avgusta prodali 363 tisoč avtomobilov. Do leta 2020 naj bi Ford na azijskih in afriških trgih ustvaril 70 odstotkov svoje prodaje.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / nedelja, 22. april 2007 / 07:00

Čebašek novi starešina lovcev

Lovska družina Šenčur je 3. marca na občnem zboru izvolila novega starešino - Štefana Čebaška, sicer lastnika podjetja Tinex.

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / nedelja, 5. avgust 2007 / 07:00

Začeli v domači garaži

Franc Jezeršek je v slovenskem gostinstvu postal pojem vrhunske ponudbe in prvi pri gostinski ponudbi na velikih ter tudi najzahtevnejših prireditvah.