Slovenski Martin Krpan, Gregor Stegner, in novodobne vreče soli ... (Foto: Zaklop, arhiv organizatorja)

Martin Krpan brez soli

Dva stara znanca sta spet pripravila zabavo bolj zaprtega tipa, missica Marika je kuhala marmelado, v ljubljanskem največjem mestnem parku pa so delili sladoled.

Stara alkoholna znanca Jack in Jager sta tradicionalno pripravila svoji zabavi, kjer nam je padel v oči Martin Krpan s svojima hostesama oziroma Gregor Stegner, ki je namesto vreč soli po prizorišču prenašal drugačno 'robo'. Z neverjetno lahkoto in nasmehom je tako poziral fotografom s hostesami na ramah – o čemer priča tudi naslovnica današnjega Razvedrila.

Eno izmed skladišč Tobačne Ljubljana je tako na vročo junijsko noč spremenilo svojo podobo v črno-oranžno prizorišče najelitnejšega urbanega mestna kluba. Zelo znani liker, zvarjen po skrivnostni recepturi iz 56 zelišč, cvetov in koreninic, ki je v Sloveniji prisoten že šestnajst let, je na svojo tradicionalno zasebno zabavo pripeljal enega najuspešnejših DJ-ev in producentov na svetu, preroka organske vokalne house glasbe Davida Moralesa.

Četrto druženje zapored je privabilo številne znane obraze s pevske in družabne scene, celo pevca Tony Cetinskega. Z zanimanjem so prisotni opazovali par, kreativnega direktorja Pristopa Aljoša Bagolo in igralko Ivo Krajnc. Aljoša je prej namreč hodil z ravno tako dolgolaso svetlolasko Katarino Čas, ki naj bi se sedaj vrnila k sedanjemu – bivšemu Ladu Bizovičarju.

Jackovo znamenito druženje pa je bilo letos v ljubljanski restavraciji Argentino, kjer so se povabljenci zabavali v stilu poletnega piknika in ponovno tekmovali v peki na žaru. Najbolje se je odrezala ekipa Pop TV - Slovenija ima talent, drugo mesto je šlo v roke ekipe FHM, tretjega pa se je veselila ekipa Radia 1.

Zadnji junijski vikend pa je ljubljanski Citypark organiziral tradicionalni sladoledni dan. Na stojnicah so podelili kar dva tisoč slastnih sladoledov, za zabavo številnih obiskovalcev pa so poskrbeli Čuki. Najmlajši so preizkusili tudi počitniško otroško igralnico ter uživali na pripravljenih ustvarjalnih delavnicah.

Nekaj dni prej pa je taisti park gostil tretjo Marmeladnico in tokratna gostja je bila novopečena miss Universe Slovenije 2010 Marika Savšek. Na prvi Marmeladnici je konec meseca maja kuhala Katarina Čas, druga je bila zunaj mestnega vrveža na Jančah v času Jagodne nedelje, tretja pa pred dobrim tednom na tržnici v BTC-ju z Mariko, ki je sicer že kuhala domačo marmelado, a tokrat je ugotovila, da se zdrava in okusna marmelada skuha lahko le v pičlih desetih minutah.

           

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Škofja Loka / ponedeljek, 20. maj 2013 / 12:33

Knjižnica z razgledom

Na vrhu blagovnice Nama so odprli mladinski oddelek Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka, kjer bo mladim bralcem na površini 230 kvadratnih metrov na voljo 25 tisoč knjig.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / četrtek, 20. december 2007 / 07:00

Anketa: Okraševanje za praznike

Pred vrati so božični in novoletni prazniki. Na to opozarjajo tudi lučke, ki že nekaj časa krasijo predvsem trgovske centre in središča mest. Kako pa vi za praznike okrasite svoje domove?

Gospodarstvo / četrtek, 20. december 2007 / 07:00

Banke pred prazničnimi dnevi le do 12. ure

Kranj - Banke in hranilnice, ki so članice Združenja bank Slovenije, so se dogovorile, da bo ob koncu leta veljal za stranke spremenjen poslovni čas. V ponedeljek, 24. decembra,...

Gospodarstvo / četrtek, 20. december 2007 / 07:00

Gorenjska banka bo izplačala vmesno dividendo

Kranj - Gorenjska banka bo delničarjem (po stanju delniške knjige na zadnji letošnji dan) 10. januarja izplačala 20 evrov vmesne dividende na delnico, pri tem pa bodo posamezniki (fizične...

Zanimivosti / četrtek, 20. december 2007 / 07:00

Namesto božičnice popust za petarde

V prejšnji številki Gorenjskega glasa smo delodajalce vprašali, ali bodo zaposlenim izplačali božičnico ali 13. plačo. Na članek se je odzvala bralka, ki nam je sporočila, da so ponekod pri plači...

Gospodarstvo / četrtek, 20. december 2007 / 07:00

Pokanje petard vznemirja tudi živali

Kranj - Bliža se božično-novoletni čas. Pokanje petard in drugih pirotehničnih sredstev, ki je tako značilno za ta čas, ne povzroča težav le ljudem, ampak vznemirja tudi živali....