Mark Džamastagič bo Po Sloveniji dirkal prvič.

Tretja etapa na Krvavec

Od četrtka do nedelje bo potekala sedemnajsta kolesarska dirka Po Sloveniji.

Kranj – Kolesarska dirka Po Sloveniji je največja etapna dirka pri nas. Letos bodo kolesarji morali prevoziti štiri etape, skupaj 667 kilometrov. Prva etapa bo od Kopra do Medvod (cilj je pri Športni dvorani Medvode predviden nekaj po 16. uri), druga od Ljubljane do Beljaka, tretja z Bleda do Krvavca, zadnja pa od Brežic do Novega mesta. Prijavljenih je 14 ekip, od tega tri ProTour (Lampre, Liquigas, iz te ekipe je med prijavljenimi Vincenzo Nibali, letos tretji z Gira, in Saxo Bank).

Velik in verjetno tudi odločilen del dirke bo potekal po Gorenjskem. Najbolj zanimiva bo 3. etapa, ki bo na sporedu v soboto, 19. junija. Start bo ob 11.30 na Bledu, cilj pa okrog 15.30 na Krvavcu. Vmes bodo imeli kolesarji tri leteče cilje: v Tenetišah, na Brdu, v Cerkljah, in dva gorska cilja: obakrat na Seničnem. V boju za visoka mesta bodo tudi kolesarji Save Kranj. O pričakovanjih je več povedal trener Miran Kavaš: »Za dobro uvrstitev v skupni razvrstitvi računam na Gašperja Švaba, ki se je na dirko pripravljal v Kranjski Gori, v kategoriji do 23 let pa ima dobre možnosti Blaž Furdi, ki je bil najboljši že lani.« Poleg omenjenih dveh bodo za Savo dirkali še Matej Stare, Uroš Šilar, Jure Zrimšek, Vladimir Kerkez in Mark Džamastagič, za katerega bo to krstni nastop na tej dirki. V igri za visoka mesta bosta še dva Gorenjca: Luka Mezgec (Zheroquadro Radenska), ki naj bi se po napovedih s Furdijem boril za zmago v kategoriji do 23 let, in Grega Bole (Lampre), ki se je z zmago in tretjim mestom v dveh etapah izkazal na 62. kolesarski dirki Criterium du Dauphine, katere zmagovalec je postal Janez Brajkovič. Bole se je v velikem slogu vrnil po poškodbi, odličen pa je v hitrih zaključkih etap.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Radovljica / četrtek, 12. julij 2007 / 07:00

Občina pomaga staršem ob rojstvu otroka

Radovljica - Starši s stalnim prebivališčem v radovljiški občini lahko ob rojstvu otroka uveljavljajo občinsko denarno pomoč, ki od junijske uveljavitve novega pravilnika znaša 1...

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / petek, 7. september 2007 / 07:00

V Komendi 3.500 upokojencev

Premražene upokojence je na četrtkovem gorenjskem srečanju še najbolj "ogrela" napoved, da se bodo pokojnine novembra predvidoma zvišale za dva odstotka.

Kamnik / petek, 7. september 2007 / 07:00

Kamnik vabi narodne noše

Začeli so se 37. Dnevi narodnih noš v Kamniku - vrhunec v nedeljo popoldne s tradicionalno povorko skozi mesto.

Splošno / petek, 7. september 2007 / 07:00

Štiriindvajset ur po treh desetletjih

Na Ukovi so skočili v vodo maratonski plavalci, tisti, ki so nekoč plavali prvi štafetni maraton čez dan in noč ter mlajši, ki so jim pomagali, da so še enkrat zmogli do cilja.

Preddvor / petek, 7. september 2007 / 07:00

Grad Dvor kliče po obnovi

Ministra za šolstvo Milana Zvera, ki se je prvi šolski dan mudil v Preddvoru, so povabili tudi na ogled gradu Dvor, ki je v lasti ministrstva in nezadržno propada.

Splošno / petek, 7. september 2007 / 07:00

Spomini so še živi

Pred kratkim je "praznovala" tridesetletnico legendarna Lada Niva.