Ni žara brez fuzbala
Ljubezen gre skozi želodec bo ob zaključku sezone obarvana športno in s spomladanskim piknikom, v Sobotnem popoldnevu boste po novem lahko spremljali nasvete mojstrov žara.
Zakonca Novak sta se odločila, da ob zaključku sezone, 6. junija, za gledalce dopolnita svoj jedilnik oddaje Ljubezen gre skozi želodec še z nogometom in talenti (na fotografiji).
Ker pri kuhariji ne gre samo za hrano, temveč tudi za druženje, so pri Novakovih pribor, krožnike in posode iz kuhinje prinesli kar v naravo, pripravili piknik in na zelenico postavili nogometne gole. Spomladanski piknik in nogometni derbi sta potekala v družbi Branka Čakarmiša, Lucienne Lončina, Braneta Kastelica, Vida Valiča, Mirana Pavlina, Amirja Karića, Petra Bratuše in Aleša Loborca.
Za štiri najbolj napete tekme letošnjega prvenstva so v Ljubezni pripravili tematski žar: roastbeef na žaru za tekmo naših z Angleži, ameriško marinirane perutničke za tekmo z ZDA, pekočo paprikino omako 'hariso' za tekmo z Alžirci, čisto zmeraj pa se bo na žaru znašla tudi zmagoslavna, domača kombinacija: čevapčiči in kranjske.
V oddaji Sobotno popoldne boste lahko po novem vsako junijsko soboto spremljali novo rubriko Kuhajmo. In ker prihaja čas piknikov, pečenja na žaru, osvežilnih poletnih solat in sladic, boste najprej spoznali trike in skrivnosti priprave jedi na žaru. Jože Bukovinski nam bo izdal vse skrivnosti pečenja mesa pod žerjavico, okušali pa bomo tudi irske kruhke. Jernej Podpečan bo pripravil marinirano poletno zelenjavo z grenivko, krešo in kozjim sirom. Razkril bo še, kako na žaru pripravimo posebne mesne polpete v foliji. Matija Pozderec bo dokazal, da je peka rib na žaru enostavna, in vas očaral z domiselnim lososom z gorčično omako ter osvežilno koktajl solato z meto in šampanjskim šodojem. Lojze Čop se bo lotil pečenja sladko pikantnih rebrc na žaru s krompirjevo zloženko, za osvežitev pa bo poskrbel jagodni sorbet in sladoled z okusom burbonske vanilje.