Ni žara brez fuzbala

Ljubezen gre skozi želodec bo ob zaključku sezone obarvana športno in s spomladanskim piknikom, v Sobotnem popoldnevu boste po novem lahko spremljali nasvete mojstrov žara.

Zakonca Novak sta se odločila, da ob zaključku sezone, 6. junija, za gledalce dopolnita svoj jedilnik oddaje Ljubezen gre skozi želodec še z nogometom in talenti (na fotografiji).

Ker pri kuhariji ne gre samo za hrano, temveč tudi za druženje, so pri Novakovih pribor, krožnike in posode iz kuhinje prinesli kar v naravo, pripravili piknik in na zelenico postavili nogometne gole. Spomladanski piknik in nogometni derbi sta potekala v družbi Branka Čakarmiša, Lucienne Lončina, Braneta Kastelica, Vida Valiča, Mirana Pavlina, Amirja Karića, Petra Bratuše in Aleša Loborca.

Za štiri najbolj napete tekme letošnjega prvenstva so v Ljubezni pripravili tematski žar: roastbeef na žaru za tekmo naših z Angleži, ameriško marinirane perutničke za tekmo z ZDA, pekočo paprikino omako 'hariso' za tekmo z Alžirci, čisto zmeraj pa se bo na žaru znašla tudi zmagoslavna, domača kombinacija: čevapčiči in kranjske.

V oddaji Sobotno popoldne boste lahko po novem vsako junijsko soboto spremljali novo rubriko Kuhajmo. In ker prihaja čas piknikov, pečenja na žaru, osvežilnih poletnih solat in sladic, boste najprej spoznali trike in skrivnosti priprave jedi na žaru. Jože Bukovinski nam bo izdal vse skrivnosti pečenja mesa pod žerjavico, okušali pa bomo tudi irske kruhke. Jernej Podpečan bo pripravil marinirano poletno zelenjavo z grenivko, krešo in kozjim sirom. Razkril bo še, kako na žaru pripravimo posebne mesne polpete v foliji. Matija Pozderec bo dokazal, da je peka rib na žaru enostavna, in vas očaral z domiselnim lososom z gorčično omako ter osvežilno koktajl solato z meto in šampanjskim šodojem. Lojze Čop se bo lotil pečenja sladko pikantnih rebrc na žaru s krompirjevo zloženko, za osvežitev pa bo poskrbel jagodni sorbet in sladoled z okusom burbonske vanilje.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / petek, 22. januar 2010 / 07:00

Višja minimalna plača in davčne olajšave

Ljubljana - Po predlogu zakona naj bi se minimalna plača s sedanjih 597,43 evra bruto zvišala na 734,15 evra, kar v neto znesku pomeni 562 evrov. Hkrati so na finančnem ministrst...

Objavljeno na isti dan


Domžale / četrtek, 3. junij 2010 / 07:00

Člani Mladega foruma sprejeli pet resolucij

Domžale - V Kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah je v soboto potekal 17. nacionalni kongres Mladega foruma SD. Mladi, ki jih je nagovoril tudi predsednik vlade Borut Pahor in...

GG Plus / četrtek, 3. junij 2010 / 07:00

Zaščitena belokranjska pogača

V ljubljanski gostilni Breza so aprila predstavili belokranjsko pogačo. Društvo kmečkih žena Metlika, ki je usposobilo in certificiralo dvajset proizvajalcev, je podelilo certifikate, javno pa so...

GG Plus / četrtek, 3. junij 2010 / 07:00

Dobili smo prvo Tuševo kuharsko zvezdo

Finale tekmovanja najboljših mladih, obetavnih slovenskih kuharjev srednješolcev je dobil svoj epilog sredi maja na terasi Planeta Tuš na Primorskem. Za naslov Tuševa kuharska zvezda se je pomeri...

GG Plus / četrtek, 3. junij 2010 / 07:00

Pekli vola in delili torto

Pred kratkim je najboljši sosed na Primskovem praznoval že osmi rojstni dan. Pred centrom so na parkirišču naredili pravo glasbeno–kulinarično veselico, seveda brez torte na tovrstnih prireditvah...

GG Plus / četrtek, 3. junij 2010 / 07:00

Čokolada in slive

Iz bogate zakladnice kuharskega mojstra Janeza Bratovža smo v njegovi knjigi Med zemljo in morjem našli simpatično kremno juho in nebeško kombinacijo čokolade s suhimi slivami.