Priznanja tudi za Nimrod in Meso Kamnik
Ljubljana - V okviru priprav na 48. mednarodni kmetijsko živilski sejem v Gornji Radgoni je bilo pred kratkim na Biotehniški fakulteti v Ljubljani ocenjevanje svežega mesa. Strokovna komisija je ocenila 43 vzorcev mesa iz Slovenije in s Hrvaške. Po številu vzorcev je prevladovalo presno začinjeno meso, ki je pripravljeno za kuho, slabše pa so bile zastopane ribe in druge bolj »eksotične« vrste mesa ter govedina, svinjina in perutnina, ki pri nas predstavlja največji del ponudbe. Kot je ob tem dejal predsednik komisije prof. dr. Božidar Žlender, je bila kakovost svežega mesa na ocenjevanju v povprečju visoka, pri tem pa upa, da je takšna tudi ponudba v praksi. Najvišje priznanje, to je šampion kakovosti, sta za izdelke, ki so bili tri leta zapored nagrajeni z zlato medaljo, prejeli Perutnina Ptuj za kolekcijo piščančjega mesa za gril in za piščančjo obaro ter Pivka Perutninarstvo za začinjen piščanec, pripravljen za peko, priznanje za tržno ponudbo svežega mesa pa Nimrod iz Škofje Loke. Nimrod je ob tem dobil še šest zlatih priznanj za kolekcije svežega in zamrznjenega divjačinskega mesa (Srna, Jelen, Divji prašič), Meso Kamnik pa zlato medaljo za kolekcijo polpripravljenih izdelkov ter srebrne medalje za kolekcije jedi iz pečice, klobas za žar in jedi iz ponve.