Vlada na Brdu o rebalansu proračuna in o nujnosti reform (Foto: Gorazd Kavčič)

Z reformami iz povprečja

Vlada je na delovnem posvetu na Brdu razpravljala o tem, kako se izviti iz povprečja razvitosti.

Brdo - V petek je na delovnem posvetu na Brdu ves dan zasedala slovenska vlada. Predsednik vlade Borut Pahor je po posvetu za izboljšanje konkurenčnosti gospodarstva napovedal dva bistvena elementa. Eden od njiju je rebalans proračuna, za kar naj bi izhodišča sprejeli že junija, predvideva pa precejšnje zmanjšanje stroškov, saj želijo javnofinančni primanjkljaj znižati pod pet odstotkov BDP. Drugo je nadaljevanje reform. »Če se odločimo biti povprečni, nam ni treba skozi reforme,« je dejal Pahor. Če pa želimo biti konkurenčni in iz krize iziti kot najbolj dinamično gospodarstvo, pa so reforme nujne, dodaja. Čeprav se zaradi reform postavlja vladi po robu več družbenih skupin, je Pahor pripravljen tvegati tudi nezaupnico. Sicer pa bodo reforme zlasti na trgu dela (med njimi je tudi zakon o malem delu, ki se mu je v sredo na demonstracijah upirala študentska in dijaška populacija), do konca maja potekajo usklajevanja predlagane pokojninske reforme, treba bo preoblikovati in racionalizirati javni sektor.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Razvedrilo / / 11:06

Prifarskih trideset

Prifarski muzikanti že tri desetletja razveseljujejo s svojo glasbo. Na turneji so v soboto nastopili tudi na Trati, v goste pa povabili tudi mednarodno priznano violinistko Anjo Bukovec ter evrovizij...

Objavljeno na isti dan


GG Plus / / 07:00

Špargljevo doživetje

Vsako pomlad pridejo na svoj račun posebni sladokusci. Narava jim namreč ponudi eno najbolj cenjenih in prefinjenih zvrsti zelenjave, šparglje.

GG Plus / / 07:00

Od rib najraje peče svinjsko ribico

Čevapčiči, kotleti, svinjski vrat, pa ribica ... Na tanko narezana paprika, paradižnik, bučke - pač kar komu prija ... Mmmmm ...

GG Plus / / 07:00

Piknik pri znanih Gorenjcih

Znane Gorenjce smo povprašali, kakšni so njihovi pikniki, česa ne sme manjkati, ali se kdaj znajdejo v vlogi žar mojstrov ...

GG Plus / / 07:00

Kuhali s Heather Mills

V Sloveniji se je znova oglasila vsestranska Heather Mills.

GG Plus / / 07:00

Valter osvaja ljubitelje bosanske kuhinje

Pravijo, da je najboljša stvar, kar smo jo podedovali iz nekdanje skupne države - čevapčič.