Najprej se je zmage veselila Sandra Marinović, potem pa svetlolasa Marika Savšek. Tjaša Resnik ostaja prva spremljevalka. (Foto: Črt Slavec, Zaklop)

Missica za vikend

Prav nič prijetno ni, če vas izberejo za najlepšo v slovenskem univerzumu, potem pa vam po dveh dneh vzamejo krono z razlago, da je prišlo do napačnega vrstnega reda. Da je slačifantovstvo donosen posel, so vedeli že `full montyji´, na slovenskem odru pa vas bodo o tem prepričali konec maja.

Prejšnji petek smo dobili novo slovensko miss Universe, vendar je izbrana Sandra Marinović nosila lento najlepše komaj dva dni. Sledila je uradna razlaga, zakaj je – lahko bi rekli, da čez noč – ostala brez naziva. Žirija Miss Universe Slovenije 2010 se je namreč na predlog revizorja ponovno sestala in preverila štetje glasov za šest finalistk. Pri tem je ugotovila, da so bili glasovi žirantov pravilno sešteti, imena treh najlepših pa so bila zapisana v obratnem vrstnem redu. To je pomenilo, da je zmagovalka Miss Universe Slovenije 2010 Marika Savšek iz Litije, Sandra Marinović iz Trbovelj je strmoglavila s prvega na tretje mesto, Tjaša Resnik iz Ljubljane pa ostaja prva spremljevalka.

Predsednik žirije Aljoša Rebolj se je javno opravičil Sandri in Mariki za nepravilnosti in razkril podrobnosti poteka glasovanja, kot neke vrste 'odkupnino' za narejeno napako pa so organizatorji izbora Sandri vseeno podelili glavno nagrado - izobraževanje na svetovno priznani filmski akademiji v New Yorku, tako da bosta šli sedaj na izobraževanje skupaj z Mariko.

Ker pa smo zadnje čase precej slišali o slovenskih odrskih slačifantih, smo se ustavili na eni izmed vaj v Špas teatru, ki bo konec maja (30. maja druga predpremiera, 31. pa premiera v Gallusovi dvorani) predstavil glasbeno komedijo Do nazga! Izvirnik večina pozna, če pa ne, je vsaj slišala zanj. Špas teatrovo Do nazga! je prevajalec (nihče drug kot) Lado Bizovičar umestil v slovenski prostor, v nekoč mlado cvetoče mesto z železarsko industrijo. Delavski razred je medtem zgrešil raj in se znašel na ulici. S preveč prostega časa in s premalo denarja. Vendar le do trenutka, ko se šest tehnoloških viškov z neuklonljivim Jernejem Lukowskim na čelu odloči, da na zavodu za zaposlovanje ne bodo več čakali, ampak se bodo po vzoru slačifantov Chippendales vrgli v šovbiznis, natančneje v moški striptiz. Čeprav so vsi skupaj in vsak posebej živo nasprotje izvajalcev tega poklica. Vaje in priprave so polne zanimivih, tragikomičnih dogodivščin in sprva kaže, da bo vse skupaj polomija, vendar svet vseeno ni tako črn. Slovenske 'Full Montyje' režira Matjaž Pograjc, med igralci pa najdemo številna znana imena slovenskega odra, zasledimo celo sina pevke Romane Krajnčan Žiga, ter znana obraza domače glasbene scene Nuško Drašček ter Rebeko Dremelj, ki se v vlogah dobro znajdeta.

       

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / torek, 5. oktober 2010 / 07:00

Gorenjski glas

Gorenjski glas, 5. oktober 2010, št. 79

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / ponedeljek, 24. maj 2010 / 07:00

Špela z Močjo srca

Po osmih letih na slovenski glasbeni sceni, najprej s Foxy Teens, nato s skupino Atomik Harmonik, je Špela Grošelj pred občinstvo stopila kot samostojna pevka.

Prosti čas / ponedeljek, 24. maj 2010 / 07:00

Modri val in Trio Šubic

Na desetem Večeru slovenskih viž v narečju, ki bo 11. junija ob 19.30 v Škofji Loki, bosta nastopila tudi primorski ansambel Modri val in Trio Šubic, ki prihaja s škofjeloškega območja.

Prosti čas / ponedeljek, 24. maj 2010 / 07:00

Mešani občutki pred Evrovizijo

Na letošnjem Izboru za pesem Evrovizije, ki bo ta teden v Oslu, bodo Slovenijo s skladbo Narodnozabavni rock zastopali ansambel Žlindra & Kalamari. Nekaj glasbenikov smo povprašali za mnenje o slovens...

Prosti čas / ponedeljek, 24. maj 2010 / 07:00

Missica za vikend

Prav nič prijetno ni, če vas izberejo za najlepšo v slovenskem univerzumu, potem pa vam po dveh dneh vzamejo krono z razlago, da je prišlo do napačnega vrstnega reda. Da je slačifantovstvo donosen pos...

Prosti čas / ponedeljek, 24. maj 2010 / 07:00

Povej, kaj sanjaš

»Vsakih nekaj dni se mi sanja o dojenčkih. Sanje so različno intenzivne, različno se jih spomnim, vedno pa se v njih pojavlja kaka morbidnost. Tako sem sanjala, da so v nakupovalnem središču...