Telovadnico pri osnovni šoli v Žabnici že gradijo, do jeseni pa naj bi podobni postavili tudi v Besnici in Goričah.

V šolah bo marsikaj novega

Za prenovo kranjskih osnovnih šol letno porabijo okoli petsto tisoč evrov, tudi letos pa že imajo načrte, kaj vse bo treba postoriti v prihodnjih mesecih.

Kranj – »Rad bi poudaril, da smo se investicij v šole lotili na podlagi analize stanja, poleg tega pa smo ves čas v dogovorih z ravnatelji, saj si želimo zagotoviti dobre in čim bolj enakovredne razmere za vse otroke,« pravi kranjski podžupan Igor Velov in dodaja, da že ob koncu letošnjega šolskega leta delajo načrte, kaj bo treba postoriti do septembrskega začetka šole.

Tako so v Osnovni šoli Staneta Žagarja po lanski obnovi garderob in sanitarij prenovo nadaljevali z obnovitvijo elektroinštalacij, pripravljajo pa tudi idejni projekt za celostno prostorsko rešitev šole, kar pomeni, da si želijo predvsem boljšo rešitev za prizidek in ureditev primerne telovadnice. Tudi v osnovni šoli Predoslje, kjer so lani zamenjali del dotrajanih oken in vrat, bodo dela nadaljevali med šolskimi počitnicami. Nekaj novosti je na šoli Simona Jenka, od prenovljenega tovornega dvigala do dvigala za gibalno ovirano osebo, prav tako bodo postavili še del ograje. Na podružnični šoli Primskovo bodo adaptirali prostore in nato uredili novo kuhinjo. Poleg nove rolerske steze pri osnovni šoli Franceta Prešerna so se v prostorih šole lotili ureditve sanitarij, precej pa je bilo tudi manjših investicij.

»Zadovoljen sem, da zelo dobro kaže glede treh novih telovadnic pri osnovnih šolah. V Žabnici se že gradi, pogodbi pa sta pripravljeni tudi za telovadnici v Goričah in Besnici, tako da se bo gradnja lahko kmalu začela,« poudarja podžupan Velov in pojasnjuje, da za investicije v kranjske osnovne šole letno porabijo okoli petsto tisoč evrov, pri čemer ni upoštevan strošek novogradenj.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / petek, 13. junij 2008 / 07:00

Glasbena šola v Starološki grad

V Škofji Loki, kjer so pred časom izgubili poštni muzej, nastanjen v Starološkem gradu, si sedaj prizadevajo, da bi v grad vnesli novo vsebino.

Objavljeno na isti dan


Bled / četrtek, 20. maj 2010 / 07:00

Na Bledu odprli pustolovski park

Bled - Na vrhu Straže sta pred kratkim podjetji Koren Sports in 3glav adventures odprli prvi pustolovski park pri nas. Park, ki ponuja kar 65 različnih dogodivščin, omogoča dve-...

Prosti čas / četrtek, 20. maj 2010 / 07:00

Zabava z biatlonci

Biatlonski dan na Pokljuki je bil tradicionalen zaključek sezone, namenjen v prvi vrsti druženju. Plesa v dežju in vetru ni bilo, igral pa je slovenski Joe Cocker.

Mularija / četrtek, 20. maj 2010 / 07:00

Učenci o državah EU

Učenci od prvega do petega razreda Osnovne šole Naklo in podružnic Duplje ter Podbrezje so sodelovali v celoletnem projektu Slovenija in drugi evropski narodi, ki sta ga vodili Andreja Grašič

Prosti čas / četrtek, 20. maj 2010 / 07:00

Perzijski princ: Sipine časa

Režiser Mike Newell se je tokrat podal med puščavske sipine srednjeveške Perzije, kjer se neustrašni mladenič Dastan s pomočjo spretnosti in poguma izkaže v bitki, zato ga kralj posvoji.

GG Plus / četrtek, 20. maj 2010 / 07:00

Trener in tekmovalec

Borut Malavašič je eden izmed trenerjev ŠD Tabor Žiri, društva, ki bo prihodnji teden obeležilo 50-letnico delovanja.