Donald Rose (Foto: arhiv POP TV)

Lahko si rezervirate mizo

Jeseni na POP TV prihaja nov realistični kuharski šov, o katerem je nekaj dejstev že znanih. Šef gostilne bo Gorenjec, mlad in perspektiven ´chef´ Bine Volčič, ki bo pod svoje okrilje vzel tekmovalce med delom v gostilni, medtem ko bo za studijske oddaje skrbela Lili Žagar.

V oddajah se bo vsak teden od napete bitke za mesto šefa gostilne poslovil en tekmovalec. Nov realistični kuharski šov prihaja na male zaslone jeseni, vendar so na POP TV-ju glede datuma še skrivnostni. Tudi glede lokacije, saj želijo 'produkcijsko izjemno zahtevna in kompleksna dela pripraviti v miru'. Čeprav se je zadnje čase šušljajo, da je tudi lokacija nekje na Gorenjskem, morda za nekatere že na meji z ljubljanskim okolišem. Gre pa za resničnostni šov, ki je produkt POP TV-ja, saj so ga razvili v njihovem razvojnem oddelku za televizijske vsebine. O njem smo nekaj besed spregovorili tudi s kreativnim direktorjem produkcije Donaldom Rosom.

Dobi na koncu zmagovalec kot pri Kmetiji za nagrado gostilno, ki jo verjetno ne sme potem prodati, ali pač?

»Nagrada ni gostilna. Zmagovalec bo postal šef najpopularnejše gostilne v državi z novim unikatnim konceptom hrane in interiera. Franšizo, ki smo jo ustvarili, bo dobil v najem za pet let in tako bo ustvarjal in služil v gostinstvu. Z drugimi besedami, damo mu utečen posel z vsem, kar spada zraven, da si lahko ustvari novo kariero in življenje.«

V šov se jih je prijavilo šeststo, izbranih bo deset, dvanajst? Težka naloga.

»Tekmovalcev bo dvanajst in moram reči, da je to najtežji kasting doslej. Seveda veljajo tudi tu kriteriji 'televizičnosti' in vsebine, ki jo bodoči tekmovalec ima, a gre še za veliko več. Zagotovo ne bo klasičen resničnostni šov, kjer so v ospredju samo njihovi odnosi. Iskali smo ljudi, ki imajo potencial za vodenje gostilne in ustvarjanje v njej, ker bo le tako nagrada dobila smisel in franšiza svojo poslovno moč.«

Če gledamo recimo regionalno, ali pa kaj si kandidati poleg zmage najbolj želijo – kaj ste opazili pri prijavah?

»Večina si resnično želi svojo gostilno, ker bi s tem lahko izrazili sebe in uresničili svoje sanje. Finančna plat je seveda vedno velika motivacija, a je - če govorimo o motivaciji, na drugem mestu. Drugače so bile zelo močno zastopane vse regije, razen Dolenjske. Ne vem pa, ali to kaj pove.«

Šef gostilne je znan. Bine Volčič. Po kakšnem ključu ste izbrali njega?

»Bine je kreativec in resnično ljubi to, kar dela. Njegova kuhinja je 'zmešana' kuhinja okusov, pravi rock n' roll. In točno to smo si želeli. Ko mi je ekipa predstavila slike potencialnih bodočih šefov, sem takoj vedel, da je Bine pravi šef za našo oddajo. Seveda smo se dobili z vsemi velikimi imeni v slovenskem kulinaričnem svetu in se pogovarjali o sodelovanju. Ko je Bine povedal, da želi sodelovati z nami, smo začeli ustvarjati zgodbo naprej.«

Z Binetom torej skupaj soustvarjate šov? Recimo jedi, jedilnik sam, delovanje gostilne nasploh?

»Kuhinja je srce gostilne. Brez dobre hrane ni gostov in vsak pravi oštir to ve. Iz tega smo tudi mi izhajali in glavnina tekme bo izhajala iz kuhinje. Trenutno poteka finalizacija koncepta gostilne in razvoj jedi. Vsega pa ne bomo razvili pred šovom, ker bodo v tekmi tekmovalci soočeni tudi s kreativnimi izzivi.«

Kako bo šov sploh potekal?

»Gre za dnevni resničnostni šov, kjer tekmovalci ves čas živijo skupaj in kot mi, hodijo v službo. Šov ni posnet vnaprej, tako bodo gledalci lahko dogajanje v živo spremljali po internetu, v šestih dnevnih oddajah na POP TV, najbolj zanimiv del pa je seveda doživetje v sami gostilni, če boste rezervirali mizo.«

Je tokratni projekt zahtevnejši od podobnih preteklih?

»Najzahtevnejši je že zaradi tega, ker smo ga razvili sami. In ker smo razvili tudi svojo franšizo gostilne.«

Planet TV naj bi jeseni ravno tako začel s predvajanjem dveh realističnih šovov. Pomeni to za vaš šov manj gledalcev oziroma je dobrodošla konkurenca?

»Konkurenca je vedno dobrodošla. Jaz jim želim vse dobro, gledalci pa se bodo odločali sami.«

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / sobota, 16. junij 2007 / 07:00

Preobrati v hramu jeseniškega hokeja

Novi predsednik HK je postal Dimitrij Piciga iz Kopra. Novi podpredsedniki kluba so Slavko Kanalec, Matjaž Skube in Tilen Majnardi, člani pa Tomaž Tom Mencinger, Boris Marčetič in Rok Pivk.

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / petek, 9. junij 2023 / 16:34

Predvidevajo blizu 36.700 zaposlitev

Ljubljana – Delodajalci v drugi polovici leta napovedujejo 2,7-odstotno rast števila zaposlenih. Kot kažejo rezultati raziskave, ki jo je izvedel Zavod za zaposlovanje, predvidevajo blizu 3...

GG Plus / petek, 9. junij 2023 / 16:33

Janin Šepet samotnih stezic

»Včasih sanjam o sončnih vzhodih in o kristalnih razgledih. Toda ni vedno tako. Prav vsakokrat pa je nekaj posebnega, nekaj neponovljivega, nekaj, kar je vredno doživeti. Zato hodim, vedno znova in ka...

Kamnik / petek, 9. junij 2023 / 16:31

Jubilej kamniških tabornikov

Ob šestdesetem jubileju Rodu Bistriških Gamsov Kamnik so kamniški taborniki pripravili vrsto dogodkov, posebej slovesno pa je bilo na osrednji akademiji, ki je potekala v Domu kulture Kamnik.

Šport / petek, 9. junij 2023 / 15:16

Novo veslaško tekmovanje na Bledu

Bled – Blejsko jezero bo po uspešno izvedenem evropskem prvenstvu med 9. in 11. junijem gostilo še 67. mednarodno veslaško regato I Feel Slovenia Bled. Tradicionalnega veslaškega tekmovanj...

Slovenija / petek, 9. junij 2023 / 15:13

Inženirska akademija sprejela nove člane

Brdo pri Kranju – V Inženirski akademiji Slovenije (IAS) so pred dnevi na Brdu pri Kranju med najuglednejše slovenske in tuje strokovnjake s področja inženirstva in tehnologije sprejeli 18 novih čl...