Novi direktor Komunale Kranj Aleksander Sašo Zupan (Foto: Tina Dokl)

Kranjski odpadki celo do Lenarta

Čeprav naj bi po novem odpadke vozili v Grosuplje in celo Lenart, je direktor Komunale Kranj Aleksander Sašo Zupan zatrdil, da bo strošek odvoza cenejši.

Kranj – »Z novim načinom ločevanja odpadkov po sistemu od vrat do vrat naj bi se bistveno zmanjšala količina mešanih odpadkov, zmanjšalo naj bi se število odvozov, posledično pa bodo nižje cene na položnicah, ne nazadnje pa naj bi tako vsi skupaj prispevali k varovanju okolja,« je na priložnostni tiskovini konferenci poudaril novi direktor Komunale Kranj Aleksander Sašo Zupan in pojasnil, kako bo po novem potekalo ločeno zbiranje odpadkov. Kot je tudi povedal Zupan, je Komunala Kranj pred časom objavila razpis za odvoz odpadkov, pogodbo pa so prejšnji petek podpisali s Papir Servisom. Tako naj bi komunalne odpadke iz občin Kranj, Šenčur, Jezersko, Preddvor, Naklo in Cerklje po novem (menda še ta mesec) vozili v Grosuplje in v Lenart v Slovenskih Goricah, kar pa naj ne bi bilo dražje, ampak celo za okoli desetino ceneje kot doslej. »Pri MO Kranj so že sprejeli sklep, da se bo cena odvoza odpadkov znižala za dobrih deset odstotkov, nekatere občine (npr. Šenčur) pa so se odločile, da cen ne bodo znižale, ampak bodo tako prihranjeni denar porabile za prispevek k zapiranju odlagališča Tenetiše,« je pojasnil Aleksander Zupan in dodal, da še vedno nimajo odločbe o zaprtju odlagališča Tenetiše.

Kot je tudi povedal direktor Zupan, je Komunala Kranj lansko poslovno leto končala s približno 11,5 milijona prihodkov in prav toliko odhodkov, tako da so z zadnjo možnostjo odpisa amortizacije v breme obveznosti do občin prišli do pozitivne ničle.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Nasveti / četrtek, 6. avgust 2009 / 07:00

Še več jedi na žaru

Pečenje na žaru naj bo dogodek, čas za druženje in sprostitev, zato kar preidimo k predlogom.

Objavljeno na isti dan


Domžale / četrtek, 3. junij 2010 / 07:00

Člani Mladega foruma sprejeli pet resolucij

Domžale - V Kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah je v soboto potekal 17. nacionalni kongres Mladega foruma SD. Mladi, ki jih je nagovoril tudi predsednik vlade Borut Pahor in...

GG Plus / četrtek, 3. junij 2010 / 07:00

Zaščitena belokranjska pogača

V ljubljanski gostilni Breza so aprila predstavili belokranjsko pogačo. Društvo kmečkih žena Metlika, ki je usposobilo in certificiralo dvajset proizvajalcev, je podelilo certifikate, javno pa so...

GG Plus / četrtek, 3. junij 2010 / 07:00

Dobili smo prvo Tuševo kuharsko zvezdo

Finale tekmovanja najboljših mladih, obetavnih slovenskih kuharjev srednješolcev je dobil svoj epilog sredi maja na terasi Planeta Tuš na Primorskem. Za naslov Tuševa kuharska zvezda se je pomeri...

GG Plus / četrtek, 3. junij 2010 / 07:00

Pekli vola in delili torto

Pred kratkim je najboljši sosed na Primskovem praznoval že osmi rojstni dan. Pred centrom so na parkirišču naredili pravo glasbeno–kulinarično veselico, seveda brez torte na tovrstnih prireditvah...

GG Plus / četrtek, 3. junij 2010 / 07:00

Čokolada in slive

Iz bogate zakladnice kuharskega mojstra Janeza Bratovža smo v njegovi knjigi Med zemljo in morjem našli simpatično kremno juho in nebeško kombinacijo čokolade s suhimi slivami.