Ranjenega voznika v nesreči pri Šenčurju so iz razbitin Fiata Brave rešili kranjski poklicni gasilci. (Foto: Matic Zorman)

Ceste so bile spet nevarne

V dveh prometnih nesrečah sta bila v petek hudo ranjena voznika motornega kolesa in osebnega avtomobila.

Kranj – Minuli petek je bil na gorenjskih cestah eden najbolj nevarnih dni v letošnjem letu. V dveh prometnih nesrečah sta bila hudo ranjena voznika motornega kolesa in osebnega avtomobila. Okoli poltretje popoldne se je na regionalni cesti Kranjska Gora–Vršič zgodila prometna nesreča, v kateri je 59-letni voznik motornega kolesa zaradi nepravilne strani vožnje na izhodu iz blagega levega ovinka zapeljal desno, kjer so bili ostanki snega na asfaltirani bankini. Pri tem je izgubil oblast nad vozilom in padel na bok ter se ranil. Za prvo pomoč je poskrbel dežurni zdravnik iz Kranjske Gore, nato pa so ponesrečenca odpeljali na zdravljenje v jeseniško bolnišnico.

Hudo je bil ranjen tudi 27-letni voznik osebnega avtomobila iz Domžal, ki je bil udeležen v prometni nesreči, ki se je nekaj po petnajsti uri pripetila na cesti med Kranjem in Spodnjim Brnikom. Kot je zapisano v policijskem poročilu, je bil ranjenec tudi krivec za nesrečo, ker je vozil po nepravilni strani vozišča in pri tem trčil v tovorni vlačilec s polprikolico, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 43-letni voznik.

Voznik osebnega avtomobila je med vožnjo v smeri proti Šenčurju v bližini križišča za uvoz na avtocesto pri brniškem letališču zapeljal levo. Voznik vlačilca se je sicer umikal v desno na bankino, vendar trčenja kljub temu ni mogel preprečiti. Tako je s prednjim levim predelom Fiata Brave trčil v prednji levi bočni del vlačilca. Avtomobil je po trčenju odneslo z vozišča na travnato površino, ukleščenega voznika pa so z rezanjem pločevine rešili kranjski poklicni gasilci. Voznik je dobil posebno hude telesne poškodbe, zdravi se v ljubljanskem kliničnem centru.

Čeprav je bila letos varnost na gorenjskih cestah v primerjavi z enakim lanskim obdobjem precej boljša, umrla je le ena udeleženka prometne nesreče, policisti opozarjajo na previdno vožnjo, zlasti ker so na cestah spet vozniki motornih koles.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Mengeš / petek, 28. maj 2010 / 07:00

V Mengšu drevi slavnostna seja

Mengeš - V Mengšu se začenja obdobje številnih prazničnih prireditev, saj občina 29. maja praznuje svoj občinski praznik. »Osrednje dogajanje smo pripravili za nocoj, ko bomo v k...

Objavljeno na isti dan


Tržič / torek, 13. april 2010 / 07:00

Hiše, ki so v ponos kraju

Turistično društvo Tržič je nagradilo lastnike najlepših hiš. Zmagovalca lanskega izbora sta Simona in Andrej Zupan.

Prosti čas / torek, 13. april 2010 / 07:00

Ko svat ljubi poročeno

Kako je, če si svat in ljubiš poročeno žensko, smo se lahko že prepričali na letošnjem festivalu Slovenska polka in valček v petek, v nedeljo pa veseliSVATJE pripravljajo koncert v Strahinju pri Nakle...

GG Plus / torek, 13. april 2010 / 07:00

Alergije na spomladansko cvetenje

Preobčutljivost se kaže v obliki senenega nahoda, ki je alergijsko vnetje nosne sluznice in očesne veznice.

Gospodarstvo / torek, 13. april 2010 / 07:00

O reformah socialni partnerji na nasprotnih bregovih

Vse bolj se kaže, da bo socialni dialog na hudi preizkušnji. Delodajalci predloge sprememb argumentirano kritizirajo, sindikati pa zavračajo in grozijo z referendumi, splošno stavko in ulico.

Kranj / torek, 13. april 2010 / 07:00

Na zimske počitnice vsi skupaj

Pri ministrstvu za šolstvo in šport pripravljajo spremembo pravilnika o šolskem koledarju, ki prinaša dve novosti.